Muhammed KURŞUN

Söyleten Sensin

Muhammed KURŞUN

Ferdi Tayfur’un söylediği ve bir dönemlerde müzik piyasalarında damgasını vurmuş, şimdilerde ise Sayın Devlet Bahçeli’nin çekmiş olduğu videoda kullanılan şarkı gündemdeki yerini tazelemiştir. Gelin şarkının sözlerini analiz edelim…

Başlangıç dizeleri bir ilişkideki güvenin kaybı ve birinin diğerine duyduğu derin hayal kırıklığını dile getirmekte aynı zamanda insan ilişkilerinde yaşanan çeşitli tecrübeleri de göstermektedir. Hatta nakarat kısmında karşı tarafın sebep olduğu acı ve sözlerin tutulmadığı öne çıkmaktadır.

Aslında Sayın Devlet Bahçeli’nin subliminal mesaj verdiğini düşünmekteyim. Tabi, karşı tarafın bunları görmezden gelmesi veya önemsememesi söz konusu olamaz. Aslında yaşanan hayal kırıklığını 31 Mart akşamı ortaya çıkmıştır. Sadece operasyon çekilmeme babında Sayın Bahçeli’nin sert açıklamalarda geri durduğunu düşünüyorum.

Sayın Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un "Söyleten sensin" şarkısıyla bir parkta yaptığı yürüyüş bir anda siyaset gündemini harekelendirmiştir. Başkent kulisleri 31 Mart akşamı yapılacak bir açıklama olduğunu ama süreç açısından suskunluk tercih edilmesi, dün itibarıyla parkta verilen mesaj aslında gerekli açıklamanın yapıldığını göstermektedir.

Bundan sonra ne olur diye sorarsanız; elbette Cumhurittifakında yol ayrımına geldiği aşikardır. Özellikle Sayın Erdoğan’ın CHP ile teması ve Sayın Özen ile ikili ilişkileri rahatsızlık verecektir. Aynen Sayın Kılıçdaroğlu’nun mesajında olduğu gibi. Ne demişti Sayın Kılıçdaroğlu mesajında; "Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği bir ülkede bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" 

Hülasa, başkentte siyaset kazanı kaynamaya başladı ve önümüzdeki günlerde farklı diyaloglara şahit olabiliriz. Lakin ben derim ki mevzu vatan ise gerisi teferruattır velhasılıkelam…  

Yazarın Diğer Yazıları