Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

Elazığ'da Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi devam ediyor.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi büyük ölçüde etkileyen depremler, üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen vatandaşları mağdur ediyor.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

Yıkım sorunlarının kol gezdiği Elazığ'da, yetkililere ulaşmak mümkün değilken vatandaşlar sorunlarının çözümü için nereye başvurmaları gerektiğini bilemiyor. Elazığ'ın İcadiye Mahallesi, Kolbaşı Sokakta ev sahibi olan Ayşe Bekçi'nin iddiasına göre evinin bulunduğu ağır hasarlı bina, komşuların itirazı sonucunda az hasarlıya çevrilmiş ve Ayşe hanım mağdur edilmiş.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

Kullanılmayan evi için Antalya'dan Elazığ'a gelen Ayşe Bekçi, hasarlı olan evine girmeye korktuğu için ev sahibi olduğu halde kirada oturuyor.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

Ayşe Bekçi; “Antalya’da yaşadığım süre boyunca binanın incelenmesi için gerekli kurumlara mail attım, sonrasında incelenmeler yapıldı ve binanın ağır hasarlı olduğu kanısına varıldı. Binada bulunan market ve iki dairesi olan hak sahibi gidip dava açtı. Dava sonuçlanalı birkaç gün oldu ve bina az hasarlıya çevrilmiş bu iş şaibeli yani. Binaya baktığınız zaman apartmanın girişinde bile merdivenlerin ve duvarların dökük olduğunu herkes görür. Zaten binaya hırsız girmiş, binada bulunan bütün saatler evde ne var ne yok hepsini sökmüşler” dedi.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!

“BU DAİRENİN YIKILMASI LAZIM”

Binanın ağır hasarlı olduğu anlaşıldığı zaman binadaki herkese evlerin boşaltılması için uyarı gitti ve herkes evlerini boşattı. Şu anda iki tane Suriyeliler yaşıyor. Geçenlerde evi kontrol etmeye gittim, her yerde bira şişeleri, uyuşturucu madde kullanan kişiler orada yaşıyor mu bilmiyorum, korkudan girip kontrolde edemiyorum. Bütün dolaplar yıkılmış kırışmış bir durumda. Böyle bir yere tekrar nasıl az hasarlı verildi anlamış değilim, bu durum bence şaibeli. Bu binanın hepsine hırsız girmiş durumda. Ağır hasarlı bir evin tekrardan az hasarlıya çevrilmesi ne kadar doğru bir durum ben emekli bir insanım tekrardan dava açıp avukat tutma gibi bir gücüm yok. Bugün bir avukat tutmaya kalksam yirmi bin gibi bir ücret. Bu dairenin yıkılması lazım ben Antalya’da yaşıyordum şu anki bu evin yıkılıp yeniden yapılacağını düşünerekten Elazığ’a geldim. Şu an ben kirada oturuyorum. Şu an ben çok mağdur durumdayım” ifadelerine yer verdi.

Elazığ'da Yine Rezillik Diz Boyu!