Kağan İnal

Siz Siyaseti Yanlış Anlamışsınız!

Kağan İnal

Siyasetin kelime anlamı halk arasında yalan söylemek olmuş. Aslında Arapça kelime olan ve halkı mutlu etmek ve huzurlu kılmak için izlenen yol anlamına gelen “siyaset”, bizim siyasetçilerimizde Yunanca bir kelime olan “politika” kelimesinin anlamı olan, yalancılık ve  iki yüzlülük olarak ortaya çıkıyor ne hikmetse.

Tabi bunda, siyasetçilerin verdiği sözleri tutmaması, sözleri ile eylemleri farklı olmasının payı oldukça yüksek.

Özellikle Elazığ siyasetçilerinin sorunları üst perdeden dile getirmemeleri vatandaşları siyaset ve siyasetçiden soğutuyor.

İlimiz sorunlarını çözmeye gelen Bakanlarımızın yanında sorunları dile getirmek şöyle dursun, memnuniyetlerini ifade edip teşekkür eden milletvekillerine, “siz söyleyemiyorsanız izin verin biz söyleyelim” diyor vatandaşlarımız. 

Seçtiği vekillerin vatandaşı dinlememesi ayrı bir ironi. İlimizde deprem sonrası birçok hizmet yapılmış olsa ve önemli miktarda bir kaynak aktarılmış olsa da yapılan hizmetlerin vatandaştaki, memnuniyet derecesi çok düşük.

Diğer partilerde de durum iç açıcı değil. Bu durum vatandaşların 2023 seçiminde oy kullanırken büyük bir fikir ayrılığına düşmesini sağlıyor. 

Ülkeyi yönetecek doğru insanlar konusunda emin olamamak bence bir ülke için vahim bir durum. Özellikle Elazığ’da Gürsel Erol’un vatandaşları dinlemesi insanları tatmin ediyor. Çünkü insanlar sadece kendilerini dinleyecek bir muhatap arıyor. 

Sahipsiz Elazığ olarak sosyal medyada gündem olan bu şehir, yapılan icraatların kendi istekleri doğrultusunda yapılmasını istiyor. Bu durumda da Elazığ her seçimden sonra güven boşluğuna düşüyor. “Biz vekillere değil, Erdoğan’a oy veriyoruz” diyen belli bir kitle var. Ancak bu seçimlerde artık seçmen daha seçkinci olacak ve “Erdoğan’ın hatırı da bir yere kadar” deme cesaretini gösterecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Elazığ ziyaretinde büyük bir izdiham yaşandığını herkes gördü lakin yeni bir ziyarette bu izdihamın yarısı kadar insan bulunur mu sanmam. Lütfü Türkkan tabiri caizse İYİ Parti’ye seçim kaybettirdi. Çok sağlam bir ivme yakalamış olan İYİ Parti’nin bir kişinin yaptığı yanlışın tüm partiye yansıyacağını hesap edemedi mi? 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı çok sağlam projelerinin olduğunu iddia ediyor. Bu projelerin iktidar olmasalar dahi iktidar olacak partiye sunacaklarını söylüyor. Seçimden önce her parti bir şeyler yazıp çiziyor. Seçimden sonra hiç kimseden ses çıkmıyor, umarım bu söylem söylenti olarak kalmaz. Belli bir tecrübeye sahip insanlar Yeniden Refah Partisi’nin gençlik kollarında sıkıntı olduğunu söylüyor. Parti tarafından seçilen insanlarda çok seçici olmak gerekiyor. Umarım Yeniden Refah Partisi isim konusunda doğru kararlar verir.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne gelecek olursak, Elazığ’da kime sorsan 3 hilalci. Her maçta İstiklal Marşı okunurken bozkurtlar havaya kalkıyor. Ancak isim konusunda MHP insanları tatmin etmiyor. Önümüzdeki seçimde MHP tarafından sağlam bir isim seçilmezse yine hüsran yaşanacak gibi duruyor. Partideki bölünmeler ve ayrılıklar geçen seçimde büyük rol oynadı. Bu seçimde de ittifak bozulmayacak gibi duruyor ama MHP seçmeni sonuçlardan tatmin olmuyor. Yapılacak olan doğru isim hamleleri önümüzde ki seçimin kaderini değiştirebilir.

Yorumlar 1
Mehmet ÖZDEMİR 01 Şubat 2022 11:39

Kaan bey sizden ricam bu haftaki yazınızda ,Diyanet oldu Hıyanet başlığı ile bir yazı yazın . Bugün Kuran Kursu İmamlık için yapılan sözlü sınavları belli oldu yazılımda 84 alana 60 Puan verildi 60 alana 80 verildi alsana ihanet.Hükümet yatıyor olan Reise oluyor hiç bir dönem bu kadar haksızlık olmadı Ecevit döneminde bile Lütfen sınava girenlerin görüşünü alın.Sizin dediğiniz gibi sadece hizmet yeterli değil .Bu millet aptal değil

Yazarın Diğer Yazıları