Kağan İnal

Olan Garibana Oluyor

Kağan İnal

Bu ülkede ne yaşanırsa yaşansın ezilen ve hırpalanan her zaman gariban oluyor. Asgari ücrete yüzde 50’den fazla zam yapıldı ama bunun yanında da akaryakıt, doğalgaz, elektrik ve market fiyatlarında inanılmaz bir artış yaşandı. Eskiden en fazla kuru simit yer hayatımızı devam ettiririz diyorduk. Şimdi simit bile 2 buçuk TL olmuş. Büyük şehirlerde bu fiyat belki de daha fazla. Günde 3 öğün simit yiyecek olan bir insan bile geçimini zor sağlar duruma gelmiş.

Şahsen benim en büyük eğlencemdir araba ile gezmek. Çok görmeyin bu şehirde yapılacak etkinlikler kısıtlı. Bu yüzden en büyük eğlencemiz araba ile gezmek. Lakin benzin ve LPG fiyatı o kadar arttı ki artık arabayla acil bir ihtiyacımızı karşılamak için bile 2 kere düşünüyoruz. 

Zenginler için Türkiye mükemmel bir ülke olabilir ama kimse anlamaz kağıt toplayan bir çocuğun ellerindeki soğukluğu. Zenginler anlayamaz geçimini sağlamak için soğuk havalarda motor üstünde yemek dağıtan insanları.

Bu ülkede gözlerine baka baka insanlık kandırılır. Yüzde 200 zam yapılan ürünlere yüzde 10 indirim yapılıyor ve indirim yaptık deniyor. Dövizdeki yüksek durum devam ettikçe ne olursa olsun zam haberleri gelmeye devam edecek. 

Son model makam arabalarıyla gezen insanlar için yüksek fiyatlı faturalar çok önemli değil ki. En fazla cebinden 200 lira daha fazla çıkacak. Asıl üzücü olay bu 200 lira bu kişilerin günlük yemek parası. 

Bu ülkede ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın olan her zaman garibana oluyor.

Yazarın Diğer Yazıları