Kağan İnal

Biz Gençleri Hala Anlamıyorlar!

Kağan İnal

Biz gazeteciler olarak gündemimiz her zaman hazır. Her gün ya cinayet, ya şiddet, ya da hayatını kaybeden gençlerin haberleri gazetelerde yerini alıyor. Kimse engelleyemiyor bu tarz haberleri ve olayları. 
Biz genç gazeteciler olarak her ne kadar bu tarz haberleri dillendirmek istemesek de bu olayların önüne geçilmediği sürece ne yazık ki bu haberler gazetelerde yer almaya devam edecek. 
Her köşede hayatın umutsuzluğuna kapılan, gelecek kaygısı yaşayan, kimlik arayışları sırasında kendini tamamlamaya zemin oluşturacak alanlar bulamayıp spekülasyonlarla farklı yönlere giden, anlaşılmak istenen ama anlaşılamayan, biraz farklı diye toplum tarafından dışlanan ve bu durumu yaşadığı halde ne yakın ne uzak çevresinin fark edemediği sizin tahmin ettiğinizden kat be kat fazla genç var. Bu gençlerin elinden tutulmadığı sürece gençlerin bu yola yönelme durumu oldukça artıyor. 
Kimse duymuyor haykıran gençleri. Bırakın gençler dans etsin, duvar boyasın veya şarkı söylesin. Olumsuz ve yürek yakan olaylar yüzünden Twitter’da gündem olmasınlar.
Biz gençler olarak çok bir şey istemiyoruz, bizi dinleyen ve bizi anlayabilen insanlar istiyoruz. Yanlışa sürüklenen onca gencin önüne geçin diyoruz. Gençlerden umut bekliyorsanız onlardan korkmayın veya dışlamayın. Sadece yakınlaşabildiğiniz kadar yakınlaşın ve onları dinleyin. 
Benim arkadaşım, benim çocuğum veya benim kardeşim yapmaz demeyin, sadece onların sesini duyun ve geleceğin umudu olan gençlere sahip çıkın.


 

Yazarın Diğer Yazıları