Kağan İnal

Neden Mi İllegal?

Kağan İnal

İster kabul edin, ister etmeyin bu ülkede insanlar ekonomik zorluk yaşıyor. Her mahallede artan hırsızlık olayları bu durumu onaylıyor gibi. 

Bazı insanlar maddi imkansızlıklarından dolayı hırsızlık olaylarına yönelirken, hırsızlığı meslek haline getirmiş ve bundan maddi kazanç sağlayan insanlarında çok fazla olması da dikkat çekiyor. 

Bir baba veya anne çocuğuna istediği yiyeceği bile alamıyorsa bu ülkede gerçekten sıkıntı büyük. Sadece Elazığ’da değil ülke genelinde hırsızlık olayları artmış durumda. İnsanlar logar kapaklarını bile çalıp satarak para bulmaya çalışıyor.

İllegal işlere bulaşma oranı da git gide artıyor. Şimdi oturup düşünüyorum da aynı durumda ben olsam legal yollardan yani yasal yollardan kazandığım para bana yetmeseydi bana da hırsızlık normal gelir miydi? Elbette hayır. Ama bazı insanlara hırsızlık normal geliyor demek ki…

Artık ticari araçlarla çaldıkları malzemeleri taşıyarak satmaya başladı insanlar. 

Sıkıntı tam da burada başlıyor aslında. Bu malzemeleri insanlardan alan geri dönüşümcüler ise satılan hurdaların nereden bulunduğunu sorgulamıyor bile. Hırsızlar artık evlere girip televizyon veya altın çalmıyor. İnşaatlarda bulunan kabloları, tuğlaları ve demirleri çalıyorlar. İnşaattaki tuğlayı çalarak bile para elde etmeyi düşünüyor insanlar.

Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İnsanlarımızın alım gücü ve maddi durumu geçtiğimiz yıllara göre kötüye gidiyor. Ekonominin halen istenilen seviye de olmaması da gösteriyor ki bazı insanlar artık illegal yollardan para kazanmanın peşine düşmüş durumda.

Tüm bunları toparlarsak legal yoldan kazanılan para insanları tatmin etmediği için çoğu kişi illegal yollardan para kazanmaya çalışıyor. Bazı insanlara göre bir illegal iş, bin legal işten daha çok para kazandırıyor.

Allah sonumuzu hayır etsin….
 

Yazarın Diğer Yazıları