Büyükelçi, Kavala ve Suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kabine toplantısını öncesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Büyükelçi, Kavala ve Suriye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki liderin, 10 büyükelçinin çağrısı ve Suriye'ye yönelik olası harekâtı konuştuğu görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Tüm gözler kritik görüşmeye çevrilmişken, Erdoğan ve Bahçeli'nin Suriye'de terör unsurlarına yönelik yapılması muhtemel operasyonu ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçi ile ilgili atılacak adımları konuştuğu tahmin ediliyor.

Bahçeli ile Erdoğan’ın görüşmesi sonucunda çıkan ortak görüş elbette halkın hissiyatını yansıtan ve doğru olan bir karar olur. Ancak bu kararın ekonomiye, dış politikaya ve sonuçta Haziran 2023 seçimlerine izdüşümü nasıl olur doğrusu merak ediyoruz.

Osman Kavala meselesi önemlidir ve Türkiye bu konudaki tepkisinde çok haklıdır. Ancak bu haklılık, büyükelçileri ülkeden kovarak ve yeni bir krizin sebebi olacak bir adıma dönüşürse, bunun çok boyutlu sorunları da getireceğini hesap etmek lazım.

Büyükelçileri istenmeyen adam ilan etmek yerine, bu büyükelçilerin bağlı bulundukları ülkelerin gerçek niyetlerini ve Türkiye’ye bakış açılarını çarpıcı örneklerle dile getiren bir yaklaşımın daha etkili olacağı ihtimali göz ardı edilmemeli. 

Bu ülkelerin kendi sistemlerini hedef almış ve şu an cezaevinde yatan terörist ya da yeraltı dünyasının isimlerinden birisi için Türkiye tarafından serbest bırakılması açıklamasının ne kadar art niyetli ve saçma olacağı örneğinden hareketle, bu ülkelerin iç işlerimize müdahalelerin ne kadar çirkin  bir davranış olduğu konusu  üzerinden gidilmesi daha isabetli olurdu.