'Söylenecek Kelime mi?'

Müstakbel Cumhurbaşkanı edasıyla ekonomik, siyasi vaatler ve memurları şimdiden uyarmaya başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez baltayı taşa vurmuş görünüyor.

'Söylenecek Kelime mi?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir'deki temel atma törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün bitirilmemesini protesto eden bir grupla karşılaştı. "İhaleye katılan yok. İki kez ihaleye çıkıldı, katılan olmadı. Devlete söyleyin, Büyükşehir Belediyesi ile anlaşsın, beraber yapsınlar" diyen Kılıçdaroğlu'na bir vatandaş ise "Vatandaş kendi işini kendi çözsün diyorsunuz. Belediyenin işi ne o zaman? Bu söylenecek kelime mi?" tepkisini verdi.

Kılıçdaroğlu, hemen her gün devlet başkanı olmuş rahatlığı ile vaatlerde bulunur ve hatta memurlara  tehdit gibi uyarılarda  bulurken,  devletin tarafında gibi tavır alıp, tepkisini dile getiren vatandaşa ise “Devlete söyleyin, Büyükşehir Belediyesi ile anlaşsın, beraber yapsınlar" ifadesini kullanması  kendisini açık etti  ve devlet ile  kendisi arasına ciddi bir mesafe ve sorun olduğunu ortaya koydu.

“Devlete söyleyin” ifadesi, devlete talip bir siyasinin kuracağı bir cümle değil ve ciddi anlamda özür barındıran  bir ifade. 

Bunu vatandaş da görmüş olacak ki “Bu söylenecek kelime mi?" diyerek anında tepkisini vermiş.

Bu küçük ama anlamları itibari ile büyük olay da gösteriyor ki Kılıçdaroğlu devlet adamı olmaktan çok uzak.