Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!

Yıllardır Elazığ'da terzilik yapan Bedri Yaman, Elazığlı esnaflara çağrıda bulundu.

Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!

Elazığ’da 11 yıldır ihtiyaç sahipleri için elinden geleni yaptığını belirten terzi Bedri Yaman, iş yerinin önüne koyduğu yardım standıyla tanınıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların tanıdığı, sık sık uğradığı İstanbul Terzisi, Elazığlı diğer esnafların da iş yerlerinin önüne ihtiyaç sahipleri için stant kurmaları gerektiğini söyledi.

Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!

Elazığ’da bir iyilik hareketi başlatan ve bunu 11 yıldır sürdüren Terzi Yaman, önceden sadece kendi iş yerinde ihtiyaç fazlası ürünleri dağıttığını belirtirken vatandaşların ilgisi arttığını bu yüzden ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Buna göre standı gören vatandaşlar evde kullanmadıkları kıyafetleri ve ayakkabıları getiriyor, ihtiyaç sahipleri gidip alabiliyor.

Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!

“STANDI GÖREN VATANDAŞLARIN İLGİSİ GÜN GEÇTİKÇE ARTTI VE ARTIK HERKES İLGİLENİYOR”

Yeni Mahalle’de bulunan İstanbul Terzisi iş yerinin sahibi Bedri Yaman, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Elazığ'da yaklaşık 11 yıldan beri bu sepeti buraya koyduk. Elazığlılar bizi 11 yıldır biliyor. Bu kıyafetlerin hepsi bizim değil, biz aracıyız. Oraya sepeti koyduktan sonra vatandaşlar kıyafet getiriyor, sonra ihtiyaç sahipleri gelip alıyor. Her gün yaklaşık 50 kişi kıyafet getiriyor, yaklaşık 100 ihtiyaç sahibi de gelip alıyor. 11 yıldan beri böyle bu durum. En başta bu işi kendimiz yapıyorduk. İhtiyaç fazlası kullanılabilir ürünlerden ihtiyaç sahipleri yararlansın istedik ve bu standı kurduk. Standı gören vatandaşların ilgisi gün geçtikçe arttı ve artık herkes ilgileniyor. Satılmayan ürünleri bu şekilde değerlendirdik. Yok pahasına satmaktansa ihtiyaç sahipleri yararlansın istedik.”

Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!

“ELAZIĞ'DAKİ BÜTÜN ESNAFLARA SESLENİYORUM”

Yaptığı bu çalışmanın şehrin ve ülkenin israf sorununa çözüm olabileceğini belirten Bedri Yaman, özellikle pazarlarda böyle uygulamaların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yaman,

“Elazığ'daki bütün esnaflara sesleniyorum. Siz de benzer bir uygulama yapabilirsiniz. Şehirdeki ihtiyaç sahipleri için herkes birer stant oluştursa ve bu stantların sayısı gün geçtikçe artsa inanın Elazığ daha yaşanılabilir ve anlayışlı bir şehir olur.

Hemen yanımızda pazar kuruluyor, satılmayan ürünleri çöpe atıyorlar. Çok üzücü bir durum ve israf. Hem israftan kaçınmak hem de yardımlaşmak adına her sokağa böyle stantlar kurulmalı. Yazık günahtır. Pazarlarda da böyle uygulamalar yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Elazığlı Esnaflara Acil Çağrı!