İsrailli Bakanın Erdoğan'a Biçtiği Misyon

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı.

İsrailli Bakanın Erdoğan'a Biçtiği Misyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal ettiğini öne süren Katz; "Erdoğan Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal ediyor ve bugün Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Konferansı'nda İsrail'e yönelik saldırılarını ve karalamalarını sürdürdü. Müslüman Kardeşler'in adamı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i çökertmeyi, Kudüs'ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen Diriliş ve Kuruluş dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et. İsrail haçlı seferi yapan bir imparatorluk değildir ve İsrail'in başkenti Kudüs de Konstantinopolis değildir. Kudüs sonsuza kadar Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır.”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın bu paylaşımı her ne kadar Dışişleri Bakanlığı tarafından hadsiz ve yersiz ve çirkin bulunurken, İsrail’in Erdoğan’a yüklediği misyonu dışa vurmaları adına önemli.

Osmanlıyı yeniden kurmayı hayal etmek, İslam dünyasının öncüsü ve önderi olarak kabul edilmek Hasn El benna’nın kurduğu ve İslam coğrafyasında önemli bir karşılığı olan Müslüman Kardeşler ’in  adamı olarak görülmek aslında çok da kötü vasıflar olmasa gerek.

Hele hele İsrailli bakanın Diriliş ve Kuruluş dizilerine atıfta bulunması, bu dizilerin İslam dünyasında oluşturduğu ruh ve düşmanlarda oluşturduğu korku ve paniğin de dışa vurulmuş olması Türkiye’nin ve Erdoğan’ın doğru yol ve izde olduğunun da göstergesi.

Aslında İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, başta Erdoğan olmak üzere Ak Partililerin yeterince anlatamadığı ve bunu beceremediği bir gerçeği dile getirmekle kalmamış Erdoğan’ın dünya ve Filistin davası için ne anlama geldiğini ve misyonunu tüm yalınlığıyla ortaya koymuş.

Her ne kadar Dışişleri Bakanlığımız bu açıklamayı kınasa da bu beyanlar Türkiye’deki bazı çevrelerin uyanmasını da getirecek hakkı teslim eder bir açıklama olmuş. Tabi anlayana…