Biri İtibar mı Dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmiş ve demiş ki  'Hazır parayla idare ettiler. Malları mülkleri sattılar, fabrikaları, bankaları, sigorta şirketlerini, hazine arazilerini sattılar, aldıkları paralarla idare ettiler. Deniz bitti şimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar satacak bir şey kalmadı ama şimdi Türkiye'nin itibarını satıyorlar'

Biri İtibar mı Dedi?

Vay be… Söyleyene bakın hele... Sanki her fırsatta ülkesini batıya karşı  küçük düşüren ve itibarsızlaştıran kendi değil. Sanki, terör örgütü yöneticiliğinden yargılanan Selahattin Demirtaş ve Türkiye'deki sokak olaylarının finansörü Osman Kavala'nın boşuna hapiste olduğunu söyleyip Batı’ya olan hayranlığını,  'Avrupa'daki çeşitli karar organları tarafından alınan bazı kararların Türkiye tarafından uygulanmaması  kabul edilemez.' sözlerini söyleyen kendisi değil.

Ve sanki 15 Temmuz darbesinde halk, milli iradeyi ayaklar altına aldırmamak için tankların üzerine yürürken o  CHP’li belediye başkanının evinde olan biteni televizyondan izleyip normal bir şeymiş gibi davranan  kendisi değil.

Türkiye’nin itibarını ı merak ediyorsanız. Son bir ay içinde dış politika ve dünya siyaseti hakkında ülkemizde gerçekleştirilen toplantılara, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin aldığı pozisyona ve buna karşı dünyanın şapka çıkarmasına bir bakın sonra “itibar” kelimesini ifade edin. 

Kılıçdaroğlu bu birikimle, bu donanımla mı Cumhurbaşkanı olacak? Valla çok hem de çok zor. Kazara Cumhurbaşkanı oldu diyelim. Asıl o zaman görün itibarsızlığı ve getirdiği noktayı…