Para Değil Boykot Cezası

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İlkyerleşim Mahallesi Batıkent Bulvarı'ndaki marketten alışveriş yapan kadın, marketin ücretsiz servis minibüsüne bindi.

Para Değil Boykot Cezası

Servis şoförü, kontrol ettiği alışveriş fişi 50 TL'nin altında olan kadına araçtan inmesi gerektiğini söyledi.

Bu sırada araçta bulunan diğer müşteriler buna tepki gösterdi. Ancak kadın, bu duruma düşmekten duyduğu mahcubiyetten olacak ki elinde poşetlerle araçtan inerek uzaklaştı.

Kadının servisten indirilmesine ilişkin cep telefonu ile çekilen görüntü sosyal medyada tepki çekmişti.

Ne günleri yaşıyoruz, nelere şahit oluyoruz? Biz ne ara böyle merhametsiz, vicdansız ve umarsamaz olduk. Belli ki kadının 50 TL’lik alışveriş yapacak parası yok ve yine belli ki minibüs parası da yok. Kim bilir nasıl ve ne şartlarda üç-beş kuruşu biriktirdi de bir ihtiyacını almak için markete geldi.

“50 TL’den az alışveriş yaptın, minibüse binemezsin” mantığı ve zihniyetinin bir izahı yok. Hem de ramazan ayında ve yaşlı bir kadına…

Zabıtalar her ne kadar bu markete ceza yazmışlarsa da bunun çok bir önemi yok.  Para cezası yerine bu markete karşı alışveriş boykotu uygulanmalı ve bu market ifşa edilmeli ve bilinmeli ki artık insanlar 50  TL’lik bile alışveriş yapmasınlar.