Elazığ'da Turizm Geliştirme Paneli Yapıldı

Elazığ'da ilin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelişimi yönünde yapılması gereken çalışmaların ele alındığı  turizm paneli düzenlendi.

Elazığ'da Turizm Geliştirme Paneli Yapıldı

Bir otelde düzenlenen panele Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, ETSO Başkan Vekili Gürkan Talo, TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar, STK temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.

Elazığ'da Turizm Geliştirme Paneli Yapıldı

 Panelin açılış konuşmasında konuşan TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar “Elazığ turizminin geliştirilmesi için yapmış olduğumuz panelin amaçlarında biri şehrin hali hazırda olan potansiyelinin alternatif turizmlerle değerlendirebileceğimizi görmek, bunun için şehre katma değer sağlayabilmek. Bu programla hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Emeği geçen herkese ve özelikle panelist olarak katılan kıymetli katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Nazif Bilginoğlu ise “Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve ETSO ile birlikte çok gayretli bir dönem geçirildi. Bundan sonra yapılacak olan gayret ve çalışmalarla çok daha güzel şeyler olacak. Bu toplantıda ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda umuyorum ki bunun ilk göstergeleri olacaktır. Özellikle Harput’umuzdaki gelişmeler ve önümüzdeki dönem İnşallah termal suyu ile yapılacak kaplıca çalışmalarımız ve sayın belediye başkanımızın turizme yönelik bir çok vizyon projesiyle Elazığ’ımız turizmde hak ettiği yeri bulacaktır” diye konuştu.

Elazığ'da Turizm Geliştirme Paneli Yapıldı

Turizm Dünya’da artık çok farklı noktalara ulaştığını kaydeden Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar “Dünya’daki değişim ve dönüşüme bağlı olarak turizmi anlama ve anlamlandırma turizm alanında bir takım yatırımlar yapma anlamında ciddi değişim ve dönüşümler yaşanıyor. Bizim kendi insanlarımızın gezme görme ve özellikle tatillerini turizm alanlarında değerlendirme değişti.  Dünya’ki birçok ülke katma değerini turizm üzerinden üretmektedir. Avrupa’daki bazı ülkeler doğa turizminden Afrika ve Ortadoğu’daki bazı ülkeler inanç turizminden bazı ülkeler kış turizmden olması gibi turizm gelirleri tek kaynak üzerinden yürümektedir. Ama; Allah bizim ülkemizi o kadar güzel yaratmış ki medeniyetlerin beşiği olmasıyla inanç turizminden, kış, sahil, doğa ve sağlık turizmine kadar her türlü kaynağı bünyesinde barından bir ülke bunu iyi değerlendirmek lazım. Biz biliyoruz ki ülkemizde büyük bir turizm potansiyeli var ve bunun ortaya çıkarmak hepimizin boynunun borcudur” diye konuştu.

Elazığ'da Turizm Geliştirme Paneli Yapıldı

Elazığ’ın tarihi derinlikleri, doğa güzellikleri ve kış turizmi açısından bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu harekete geçirmek gerektiğini kaydeden Bayraktar “Bu bölgeden olmayan biri olarak söylüyorum. Elazığ denince insanların zihninde olumlu bir tablo canlanıyor.  Harput ve doğa güzellikleri başta olmak üzere bu potansiyeli icraate çevirmek lazım” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından panelin ilk oturumu sona ererken panelin ikinci oturumu ise   çeşitli sunum ve konuşmalar ile devam etti.