AK PARTİ İLE OLMUYOR!

AK PARTİ İLE OLMUYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Washington-Ankara ilişkilerini değerlendiren bir yazı paylaştı.

İki ülke ilişkileri için "ağır çekim tren enkazına benziyor" benzetmesi yapılan haberde, Biden için yeni zorluğun "Türkiye'nin ABD'nin çıkarlarına verebileceği zararı en aza indirmek" olacağı belirtildi.

"ABD ve Türkiye karşıt amaçlarla çalışmaya devam edecek." denilen yazıda, bu durumun iki ülke arasında daha fazla krize yol açacağı savunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının tasarlanmaya kalkışıldığı yazıda, CHP iktidarı hayalleri kurulurken, şöyle denilmiş.

"Washington'ın Erdoğan’a karşı artan hayal kırıklığı göz önüne alındığında, bazıları Türkiye ile gerçek iş birliğinin ancak Erdoğan'dan sonra mümkün olacağı sonucuna vardı. Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin başını çektiği bir hükümetin ABD'ye ve AB'ye karşı daha az düşmanca davranacağını ummak için kesinlikle bir neden var. Böylesi bir hükümet, Mısır gibi komşularla uzlaşmaya daha istekli olabilir."

Bir ABD gazetesinde yapılan bu değerlendirme aslında milli ve duyarlı çevrelerin anlatmakta zorlandıkları yalın ve fakat acı gerçekler.

Türkiye bu haliyle ABD’nin çıkarlarına hizmet etmediği gibi ortadoğudaki emellerine ulaşması önünde de büyük engel teşkil ediyor. Ve bu konuda en büyük engel de Erdoğan gözüküyor.

Bu sebeple Erdoğan gitmeli ve yerine CHP gelmeli. Bu yorum bizlere çok garip ve yeni gelmedi ama millet sırf Erdoğan karşıtlığı gereği millet ittifakına kayıtsız şartsız destek veren sözde milli İYİ Parti ve Saadet Parti yetkililerinin bu konuda az kafa yormaları gerekir diye düşünüyoruz.