VEFAYI KUŞANMAK

VEFAYI KUŞANMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, şehrin yetiştirdiği, geçmişte basın alanında hizmet verip hayatlarını kaybeden duayen gazetecilerin isimlerinin şehrin bulvar, cadde ve sokakların verilerek sonsuza kadar yaşatılması konusunda Elazığ Belediyesine müracaatı oldu.

Turan Gazetesi’nin ilk kurucusu merhum İhsan Turan ve Turan Turan, Uluova Gazetesi İmtiyaz sahibi ayrıca  Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Başak Meral Gündüz’ün babası Aydın Meral, Fırat Gazetesi’nin kurucu ve imtiyaz sahibi Kemal Ergun Aslan, Uluova ve Günaydın Gazetelerinde çalışan Çetin Kurtoğlu, genç yaşta hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı Elazığ temsilcilerinden Mustafa Devrim, Uluova Gazetesi’nin kurucusu Muhsin Parlar ile Türk Haberler Ajansı’nın temsilcisi İbrahim Kara’nın isimleri belediye meclisinin uygun gördüğü cadde ve sokaklara verilerek ebedi yaşatılmış olacak.

Bu listeye elbette eklenecek isimler var. Nurhak Gazetesi kurucuları Ahmet Kaya ile Şerif Kaya, Elaziz Gazetesi sahibi ve yazarları Coşkun Bingöl ve Necip Bingöl ve genç yaşta kaybettiğimiz Mustafa Öz, ilk yazılarını ilimiz gazetelerinde yazıp ardından Ahmet Kabaklı’nın emaneti Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve Türk Edebiyatı Dergisi Genel yayın Yönetmeni,  Yeniçağ Gazetesi yazarı iken 2015 yılında vefat eden  Servet Kabaklı…

 EBMC Başkanı Koca’nın büyük bir vefa göstererek ilimiz medyasına emek vermiş değerli şahsiyetlerin isimlerinin şehrin semalarında ebedi olarak yankılanmasına sebep olacak bu adımını kutluyoruz. 

Bu hamle ile medya camiasının vefasını görmekle birlikte bunu değerli bir adım olarak telakki etmenin onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Vefanın bir semt olmadığını, zaman zaman farklı kulvarlara düşülmüş olmasına rağmen böylesine bir tabloyu görmek de camiamız adına umut verici bir adım olmuştur.

Darısı şehrimiz ekonomisine öteden beri önemli katkılar sunmuş isimleri, örneğin elektrikli motor üretme konusunda önemli başarılar yakalamış ancak geçtiğimiz günlerde koronavirüse yenik düşerek aramızdan ayrılan Muzaffer Sezgin gibi değerlerin de yaşatılması. Bu isimlerin yeni nesillerce tanınması hem rol model alma hem de onların girişimcilik yeteneklerinin örnek alınması bakımından oldukça faydalı olacaktır.