Kamu Kurumları ve Bürokrasinin Özeti: Malatyalılar bile kabul ediyor, Patent Kurumu Etmiyor...

Türk Patent Kurumu tarafından Elazığ'a ait olduğu tüm ülkece bilinen ve lezzetiyle dillere destan olan Peynirli Ekmeğin coğrafi işaretinin Malatya'ya verilmesi, Malatya basını tarafından bir savaş olarak algılandı ve Elazığ kıskançlıkla itham edildi.

Kamu Kurumları ve Bürokrasinin Özeti: Malatyalılar bile kabul ediyor, Patent Kurumu Etmiyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de bürokrasinin ve kamu kurumlarının geldiği son nokta Türk Paten Kurumu ciddi bir kurumun yaptığı hatayla bir kez daha gözler önüne serildi.

Elazığ Peynirli Ekmeği ve Elazığ Vişne Dondurması ile ilgili müracaatımızın Türk Patent Enstitüsündeki işlemleri devam ederken Arapgir Peynirli ekmeğine yeterli araştırma yapılmadan onay verilmesi ise ciddi bir kurumun lobilere yenik düşerek duygusallıkla aldığı bir karar olarak yorumlandı. 

MALATYALILAR BİLE KABUL EDİYOR

Söz konusu durumla ilgili Malatya basınında yer alan bir haber ise hatanın en somut örneği. Bir haber sitesinde iki şehirin başvurusunu yaptığı ve Türkiye'de herkesin Elazığ'a ait olduğu Peynirli Ekmek ile ilgili haberde coğrafi tescil başvuruları bir savaş olarak yorumlanırken, aynı haberde "Elazığ'ın meşhur peynirli ekmeğinin" ibaresinin geçmesi ise Malatyalıların bu durumu kabullendiğinin en somut örneği oldu.

Aynı haberde Elazığ'ın kıskanan taraf olarak geçmesi ise vatandaşlar tarafından komik karşılanırken bu durum Aragir'in Elazığ'a katılma isteğini ve o zaman ki tepkileri akıllara getirdi.