ZALİM OLMA ALİM OL

Nisa Yılmaz/Vefa-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul ve Vakıf temsilcilerinin gözaltına alınmasına yönelik açıklamada bulundu.

ZALİM OLMA ALİM OL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Veda-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Kartakgül,’’Birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden içimize nifak tohumları ekmek isteyen tüm terör örgütlerine, bölücü güçlere karşı, STK olarak sayımız belki çok büyük olmasa da yüreği büyük ve cesur üyelerimizle birlikte, Türkiye’de bizimle hareket eden il ve ilçe başkanlarımızla beraber dik duracağımıza yemin ederek bu yola çıktık. ‘’dedi.

ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR

Zülfü Kartakgül,’’Hatırlayacaksınız, geçen yıl Furkan Vakfının başkanı olan Alparslan Kuytul, Elazığ’a gelme söylemi ve reklamı içerisinde olduğunda biz bir noktada rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Elazığ’da Sayın Cumhurbaşkanımızın kaleminin kırıldığını ifade eden, Elazığ’da siyaseten bölücü güçlerin liderliğini o dönemde yapan ve bugün itibariyle cezaevinde olan dönemin HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı övgü dolu sözlerle iltifatlarla besleyen her gittiği şehirde, sosyal medyada ve ya ekranlarda, vakit diliminin yüzde 60’ını siyasi sorulara cevap vermekle geçiren ve mevcut devlet anlayışını sert bir şekilde eleştiren ve son yaptığı açıklamayla “Sizin Afrin’de ne işiniz var?, karşınızda bir Amerika var. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz söylemleri birebir aynı olmasa da bu algıyı yaratan ifadeleriyle birlikte yüce devletimiz bu şahsiyete ve onun gibi düşünen insanlara bir operasyon başlatmış. Yapmış olduğu aramalar sonucunda da kasalarında yüksek miktarda canlı paralara şahit olmuşlardır. ‘’dedi.

İSLAM AHLAKINA YAKIŞMAYAN TAVIRLAR  

Kartakgül,’’STK’ların belli bir gideri vardır, yüksel meblağda paraların teşkil olmasına gerek yoktur. Olsa bile kanuni yasal çerçevede kurallara uygun bir şekilde hesap bilgilerinin içinde bulunur. Bu vakıflar, gönülden çalışan ve hizmet edilen, savunulan makamlardır. Yüksek meblağlardaki gelir kaynağını devletimiz soracaktır. Biz o gün itibariyle Elazığ’da yaptığımız basın açıklamasıyla çok net ifade etmiştik; “zalim olma alim ol” demiştik. Bulunduğun şehirlerde İslamiyet hakkında bilgiler ver, efendimizin güzel ahlakını ve hayatını anlat. Devletimizin birliği ve beraberliği için dua et. Elazığ’ın manevi anlamda çok güçlü bir şehir olduğunu ifade etmiştik.  Çok büyük manevi değerlerimizin, Allah dostu ve evliyalarının yaşadığını ifade etmiştik. Elazığ’da böyle sert ithamlarda bulunan, kendisi gibi düşünmeyen insanları, bizzat şahsıma ve genel merkezdeki çalışan arkadaşlarımıza bir ölüm tehdidi ile karşılaştık. Bizi kendileri gibi düşünmediğimiz ve söylemlerde bulunmadığımız için kafir ilan ettiler. İslam ahlakına yakışmayan tavır ve üsluba büründüler. Biz o gün itibariyle öncesinden tehlikeli bir yere gittiğinin farkındaydık. ‘’dedi.

 

 

 

FETÖ’DEN DERS ÇIKARDIK

Bu oluşumun başındaki insanın yönlendirmesi ve direktifleriyle, şekillendiren bir kalıp vardır diyen Kartakgül,’’Vakfın içerisinde de bu mantaliteyi desteklemeyen, tasdiklemeyen girdikten sonra yanlış olduğunu algılayan ve muhalif bir duruş gösteren insanlar vardır. Biz tabi o insanlara saygı duruyoruz. Ama o duruşu gösteren Alparslan Kuytul söylemlerin arkasında kendini görev adamı olarak zanneden insanların tehlikeli olduğunu ve geçmişte FETÖ’den çıkardığımız derslere binaen militarist bir ruhla kendilerine eleştiride bulunan, menkıbeler yayınlayan kim olursa olsun laflarıyla, söylemleri ve tavırlarıyla üslubun hadlerinin çok aşıldığını, tehditkâr söylem şekline döndüğü bir tavır sergilediklerini o gün itibariyle Türkiye’de, sivil toplum kuruluşu olarak sadece biz sesimizi duyurduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığı bu ifadelere karşı genel merkezimizin kurulduğu şehirde tepkimizi haykırdık.’’diye ifade etti.

 

HİÇ BİR STK YANIMIZDA OLMADI

Zülfü Kartakgül,’’O gün itibariyle biz Elazığ’da STK’ları davet ettik, sadece Arif Erol Beyefendi yanımda bulundu ve Elazığ Taraftarlar Grubu benim yanımda bulundu. Gençlik kollarımız  aktif bir şekilde yanımızda bulundu. Onun dışında hiçbir STK kuruluşu yanımızda bulunmadı. Sadece Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ve Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz dik duruşunu gösterdi. O gün itibariyle bu kadar kişiyle tepkimizi gösterdik.’’dedi.