YEŞİL ALAN OLSUN

Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi'nin yanında yer alan otopark alanı 2016 yılında belediye meclis toplantısında alınan karar ile akaryakıt istasyonu ve ticari alana çevrilmişti

YEŞİL ALAN OLSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi’nin yanında yer alan otopark alanı 2016 yılında belediye meclis toplantısında alınan karar ile akaryakıt istasyonu ve ticari alana çevrilmişti. Daha sonra yaşanan gelişmeler ise otopark alanı tartışmalarını daha da alevlendirdi.

ELAZIĞSPOR ADINA İHALEYE ÇIKILACAKTI

Elazığ’ın merkezinde yer alan ve  en değerli arsalardan biri olan 4 bin 289 metrekarelik arsanın imarı için Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında değişiklik yapmış  ve o arsa Akaryakıt istasyonu ve ticari alana dönüştürülmüştü. Elazığ Belediyesi,Verem Savaş Derneği üzerinden arsayı Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden talep etti. Buradan Elazığspor adına ihaleye çıkılacaktı.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİNE VERİLDİ

Maliye Bakanlığı hazineye ait olan arsanın gelirinin Elazığspor’a gitmesi yerine hazineye aktarılması gerektiğini belirtti. Buna göre, şehrin en merkezi noktasına akaryakıt istasyonu yapılması için arsa  Başbakanlık Özelleştirme İdaresine verildi.

42 MİLYON TL’YE SATILMASI BEKLENİYOR

Elazığspor’a gelir elde etmek için belirlenen arsanın akaryakıt istasyonu olarak yapılması kararlaştırılmış ve çalışmalar o yönden devam ediyordu. Maliye Bakanlığı’nın vermiş olduğu karar neticesinde arsa özelleştime dairesine verildi ve Elazığspor ciddi bir gelirden mahrum bırakıldı. Vali Fahribey Caddesi’ndeki Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi’nin yanında yer alan otopark alanının Özelleştirme idaresi tarafından 40 Milyon TL’ye satılması bekleniyor…

VATANDAŞLAR YEŞİL ALAN İSTİYOR

Elazığspor’a gelir elde etmek için ve yaşadığı maddi sorunların  çözümü noktasında ciddi bir kaynak sağlayacak olan bu alanın Elazığspor’a verilse bile vatandaşlar Elazığ’ın merkezinde akarkayıt istasyonu istemiyor.Özellikle yeşil alan olarak kullanılması noktasında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar,Elazığ’ın merkezinde akaryakıt istasyonu olmaz düşüncesinde birleşiyorlar.

KENT MEYDANI İLE BİRLEŞTİRİLSİN

Yaşanan bu sorun hakkında  görüşlerini dile getiren vatandaşlar;’’Elazığ’ın merkezinde bulunan 4 bin 289 metrekarelik arsanın yeşil alan olarak kullanılması lazım.Elazığ Belediyesi’nin bu arsayı yeni imar planından çıkarıp  yeşil alan olarak Kent Meydanı projesine dahil etmesi lazım.Elazığ’ın merkezde yeşil bir alana ihtiyacı var.’’diye ifade ettiler.