Taha Yusuf SARIGÜL

Gazze İçin Yapabileceğimiz Çok Şey Var!

Taha Yusuf SARIGÜL

İki haftayı aşkın bir süredir İsrail Gazze'de katliam yapıyor ve çocuk kadın demeden insanları öldürüyor. Yüreklerimiz paramparça. Gelen görüntüler ve haberler apaçık bir soykırım yapıldığını tüm dünyaya gösteriyor fakat tüm dünya bunu seyrediyor. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak sürülecek bu katliamlar asla unutulmayacaktır. Savaş suçlarında zaman aşımı yoktur. Tarih bu eli kanlı katilleri ve teröristleri elbet yargılayacaktır. Tarih yargılamasa bile, vicdanlarda mahkum olan bu katilleri hesap günü Yüce Rabbimiz layıkıyla yargılayacaktır. Buna imanımız tamdır.

Peki bizler Gazze için, Filistin için neler yapabiliriz? Şimdi birileri diyecek ki elimizden hiçbir şey gelmez dua etmekten başka. Evet dua da edeceğiz ama öncesine gücümüz yettiğince elimizden gelen herşeyi yapmamız gerekir. Elimizden gelen bir sürü şey var. Peygamber efendimiz "Bir kötülüğü önce elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin. Ki burası imanın en zayıf noktasıdır." diye buyuruyor. 

Yıllardır terörist İsrail’in Gazze üzerindeki zulmü devam ediyor. Zulmün seviyesi her arttığında boykot çağrıları geliyor. Özellikle İsrail, ABD ve İngiltere mallarının boykot edilmesi isteniyor. Evet çok doğru bir eylem. Ama uzun sürmüyor ve istikrarlı bir şekilde devam etmiyor. Bugün gıda ve içeçecek sektöründen temizlik ve hijyen ürünlerine, giyim sektöründen kozmetik sektörüne kadar birçok alanda yahudi malları piyasada dolaşıyor. Maalesef bunlara verilen her kuruş müslümanların üzerine kurşun olarak, Gazze'deki masum kadın ve çocukların üzerine bomba olarak düşüyor. Evet, elimizle düzeltebileceğimiz bir kötülük bu! Bugün Elazığ'da yahudilerin elinde olan kahve ve hamburger restoranları hınca hınç dolu maalesef. Buralara giden bizim çocuklarımız bizim insanlarımız. Cola denen içeceğe verilen her kuruş gazzeye ölüm olarak dönüyor. Hepimiz evlerimize bu lanet içeceği alıyoruz. Almamalıyız. Marketlerin raflarını yahudi menşeyli ürünler süslüyor. Kimse satın almasa o ürünler o rafları süsleyemez. Devletten bu ürünlerin satışının yasaklanmasını bekleyemeyiz. Arz talep meselesine göre şekilşenen piyasada talep görmeyen ürünlerim arzı da azalıp yok olmaya mahkumdur. Bunlar Kuranda emredilen "bir kötülüğü önce elinizle düzeltin" emrinin gereğidir.

Yine bu zulümleri protesto etmek için meydanlara inip mitingler yapıyoruz. Ne işe yarıyor bu mitingler? Hani diyor ya birileri bağırıp bağırıp eve giyorsunuz, İsrail’in haberi bile yok. Hayır yanılıyorlar. İsrail’in ve ABD'nin herşeyden haberleri var. İslam toplumlarının ayağa kalkmasından ve birleşmesinden çok korkuyorlar. Yaptığımız mitinglerle ve mitinglerle ve attığımız sloganlarla şu mesajları veriyoruz;

-Hükümet yetkililerine diyoruz ki; korkmayın, çekinmeyin. Filistin'in yanında İsrail’in karşısında olun. Biz size oy verdik ve sizden bunu istiyoruz. Meydanlarda bunu haykırıyoruz.
-İsrail'e diyoruz ki bizim herşeyden haberimiz var. Döktüğün kanın hesabını soracağız. Sen bir Filistinli öldürürsün Türkiye'de, Yemen'de, Afrika'da ve tüm İslam Coğrafyalarında binlerce Filistinli doğar. Sizin Firavuni düzeninizi yıkacak bir Musa elbet gelecektir. 
-Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki; korkmayın. Biz sizin yanınızdayız. Desteğimiz ve dualarımız sizinle. Kudüs özgür değilse İstanbul, Kahire, Tahran ve Mekke de özgür değildir. 

Ve tüm bunları yaptıktan sonra her namazdan sonra ve her fırsatta Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmeliyiz. İsrail’in, ABD'nin ve İngiltere'nin yerle bir olması için dua etmeliyiz. İslam ülkelerinin ferasetli davranıp güçlerini birleştirmesi için dua etmeliyiz.

Bugün Gazze korkmuyor. Fakat Tel-Aviv her an korku ile yaşıyor. İşgalci yahudiler tedirgin yaşıyor. Gazze'deki mücahitler ölümden korkmuyor. Şeyh Ahmet Yasin'in dediği gibi "Dirensek de öldürüyorlar direnmesek de. Biz direnmeyi seçtik."

Selam olsun direnişin neferlerine. Selam olsun Gazze'nin yiğitlerine. Onlar orda cihad ederken bizler de burda elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız. Yukarıda bahsettiğimiz gibi; elimizle, dilimizle ve kalbimizle...

Haydi canlar, bizim cihadımız da budur. Gazze'nin cihadının yanında bizimkisi çok daha kolaydır.

Haydi...

Yorumlar 3
Nevzat Aydıngöz 25 Ekim 2023 19:28

Soylediklerine ek olarak,Tüm gençlere ,tüm öğrencilere telefonu tableti bilgisayarı olan herkese duyuralım. batının bize dayattığı hiçbir oyun uygulamasını indirmeyelim, indirilmiş olan bütün uygulamaları tabletimizden bilgisayarımızdan telefonunuzdan en kısa zamanda kaldıralım .oyunda geçirdiğimiz her saniye her dakika Filistin'e gazeye bomba olarak düşüyor kurşun olarak atılıyor .

Çeşminaz Aktuğ 24 Ekim 2023 18:20

????????????????????????

Vedat 24 Ekim 2023 13:55

Yüreğine emeğine sağlık

Yazarın Diğer Yazıları