Mehmet EMRE

Tiyatral Siyaset

Mehmet EMRE

Gözünün önünde tokat yiyen adama ses çıkartmayan bu belediye başkanı, acaba görevi boyunca nelere sessiz kaldı, nelerin üstünü ört pas etti, tahmin edebiliyor musunuz?
 Bırakın tokada tepki göstermesini, “la bu beni dinlemiyor, ben ne anlatıyorum” bile demeden konuşmaya devam ediyor ve halen baklava fıstık anlatıyor. Bir Türk kadını, bir Türk anası bu sahneyi hazmedemez. Hazmetmemeliydi! 


En azından gelişen olaylardan dolayı bir ara verilmesini talep edebilirdi. 
Muhtemelen önceden hazırlanmış soruların cevaplarını prompterdan okuyor. Çünkü kendi zihni ile cevaplasa ve karşısında ki kişi birilerini tokatlayıp acaip hareketler yapsa, konuşmayı sürdürmesi imkansız olur değil mi? 


O yumuşak yüzlü ama içinde canavar barındıran gazeteci hazır soruları sormuş muhtemelen.. 
Muharrem Sarıkaya hani yıllar öncesi "ne dedin sen" diyerek  Sevda Demirel’in Hande Ataizi’ye attığı tokadı hatırlattı bizlere…


Artık gerçek hayatta göremeyeceğimiz şeylere şahit olmaya başladık. 
Karşısında ki belediye başkanı bir kadının ne dediğini dinlemeden acaip hareketler yapan bir canlı, tokat yediği halde gereğini yapamayan bir genç ve bu rezalete bir gram bile tepki göstermeyen bir kadın! 


“Genç dostu Gaziantep” sözünü ayakta alkışlanacak cinsten.. 


“Soğan ekmek yiyin, porsiyonları küçültün, iki domates alın gibi.. “
Bizler TV’lerde sürekli gerçek sohbetler yapılıyor zannediyormuşuz. Meğer tiyatro oynanıyormuş. Artık, duygulardan arınmış vicdan-merhamet ve insanlık ekseninden çıkmış robot gibiler. Herkes Kestane balı diyarı Zonguldak’dan selam göndermeye başlamış. 
Sonumuz hayrola.. 

Yorumlar 1
Ali Şefik Ünsaldı 20 Aralık 2021 11:38

Türk an ane ve törelerine, büyük küçük saygı ölçüsüne ve değerli yazarımızın belirttiği Ana his ve onuruna yakışmadığı gibi, siyasetin ne kadar haysiyetsiz, yandaş medyanın ne kadar çirkef olduğunu anlatan harika bir yazı. İçimizden geçenlerin açıklaması olmuş. Teşekkürler...

Yazarın Diğer Yazıları