Erol KARA

YUNANİSTAN'IN ARKA BAHÇESİNDE İNGİLİZLER VAR

Erol KARA

Kanı durduran kim ise, medeniyeti kuran o dur.

Tarih boyunca birçok medeniyetler kuran ve 2500 yıllık müktesebatı olan Türkiye, Savaş istemez ama savaştan da asla kaçmaz. 

Yaklaşık 18 yıldır yedi düvele karşı üstü kapalı savaş halindeydik. Ama artık konvansiyonel savaşa yakınız ve bundan da hiç korkmuyoruz. 

 

Çünkü Türkiye hiçbir zaman kan döken değil yalnızca menfaatlerini koruyan bir ülke olarak tarihte yerini almış mazlumun yanında zalime fırsat vermemiştir. 

 

20. Yüzyılın sonunda ise güçlü devlet ve tarihten gelen müktesebatı ile asla kimseye boyun eğmemiş haklarını korumaya devam etmiştir.  

 

Aslında gerek Suriye de, gerekse Ege de yaşananların temelinde yalnızca Petrol veya Doğalgaz değil, tarih den gelen hazımsızlıklar yatıyor. 

 

Özetle Türkiye’ye karşı olan saldırıların arkasında hep İngilizler ve onların tetikçileri olan Amerika ve Siyonistlerin olduğu gerçeğini hep biliyoruz. 

 

Savaşı İngilizler yazar, Kanı Amerikalılar döker diye bir tabir var ya o söz çok doğru. 

Evet, Ege de ve Suriye de yaşananların arka bahçesinde hep İngilizler var.    

 

Şimdi savaş çanları artık Ege de çalıyor. Önce Suriye’yi, sonra Yunanistanı kucağımıza attılar.  Dikkat ederseniz İngilizler bu konuda hep sessiz kaldı. 

 

Bakınız;  Suriye’de ABD ve Rusya zırhlı araçları çarpışan otomobil gibi birbirlerine toslarken İngilizlerden asla ses çıkmadı. Türkiye ile ABD Suriye anayasası ve siyasi çözüm bulunması yapılması konusunda ilk kez Türkiye paralel düşünürken İngilizlerden tek ses çıkmadı. 

 

Yani Yunanistan ile olan sorunda bile İngilizlerden tek ses çıkmıyor. 

 

Halbuki İngilizler NATO da müttefikimiz diyerek Türkiye ile Yunanistan arasında köprü oluşturabilirdi. Bunu yapmaz çünkü olası bir savaşta İngilizler hemen başrol kapmayı çok iyi beceren bir ülke. 

 

Bakınız; Avrupa ülkelerinden bazılarının Yunanistan’ı Akdeniz de yalnız bırakamayız sözleri bana göre İngilizlerin fikri. Yani işime geldiğim yerde müttefikinizim işime gelmediği tarafta müttefikiniz değilim diyerek ikiyüzlülüğünü sürdüren İngilizler kendi çıkarları doğrultusunda bir direnç sergiliyor. 

 

Evet Ege de ve Akdeniz de Yunan savaş uçaklarının tacizleri sürerken ülke olarak teyakkuzdayız. 

Bilinmeli ki, o eski Türkiye yok artık. Ülkemizin hava sisteminin olmayışı birileri için fırsat olarak değerlendirilse bile, bizim görünmeyen insan gücü ve Allah dostlarının sayesinde birçok sorunu hal edecek direncimiz var. 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın sert mesajları onları ister korkutsun ister korkutmasın. Bilinmeli ki, o eski Türkiye yok. 

Yunan gazeteleri adeta savaş çığlıkları atarken, bizim içimizdeki bazı alçak gazeteci ve yazarlar Yunan tarafını tutarak adeta sinir uçlarımızı dışarı çıkarmaya çalışıyor.  

 

Ezcümle. Yunanistanın kışkırtıcı tavrına karşı ülke insanı vatan ve milletimizin menfaatleri konusunda hem fikirdir. 

 

Az dan az, çoktan çok sözünden hareket ederek yarım kalan hesapları tamamlamaya hazırdır. 

 

Bu konuda CHP ve İyi parti’nin hareket tarzı sanırım nettir. Aksini düşünmek mümkün değildir. 

Ne diyelim, Allah sahada da masada da yardımcımız olsun. 

Kahraman ordumuzun ve Devleti yönetenlerimizin kudretini artırsın, aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın. 

Yunanistan’a karşı ülkemize sahip çıkmak istiklal ve istikbalimize sahip çıkmak, bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin devamı demektir.  

Bu hakikate sahip çıkanlar ve inananlar, dik duranlar mücadele edenler, Anadolu’yu vatan edinen ruhu ve tarihini bilenlerdir.   

 

Selam Dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları