Erol KARA

Vali Yırık, üç vardiya çalışıyor gibi sahada

Erol KARA

Elazığ ‘da aslanlar dolaşmıyor tilkiler de iş başında. Küçük adamların rüzgârları istedikleri gibi şimdilik esip gürlese de Drakula siyaseti yapmanın, kör baltalarla arkadan vurmanın bedelini şehir insanı ödüyor.  
  
Deprem Pandemi derken şehirde dedikodu dan beslenen belli güruh Devletin yaptıklarını görmezlikten gelerek birilerinin ağzı ile sabahtan akşama kadar eleştiri ile ilgi çekmeye çalışıyor.  
  
Bu yazdıklarım sentetik tespit değil, Antik Yunan düşüncesi de değil.   
Objektif tespit.  
Kim ne düşünürse düşünsün. 

Bakınız Depremden dolayı şehirde Devlet, 20 bine yakın konut yapıyor.  
Bu konutların bir kısmı tamamlanırken, bir kısmının da yapımı devam ediyor.  
Yapımı devam eden konutların biran evvel tamamlanması için Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın sık sık sahada çalışma yaptığını görüyoruz.  

Sayın Vali Elazığ’a geleli daha bir yıl olmadı neredeyse üç vardiya çalışmaya başladı.   
Reklamı sevmeyen, olduğu gibi görünen, söylenenleri önemseyen,   kendisine yönelik haksız saldırılar olduğunda da sabırlı davranıp reaksiyon göstermeyen, net bir duruş sergileyen bir vali olarak şehir insanının cesaretini de artıran Vali Erkaya Yırık, gerçekten çok zeki ve güçlü biri.   
  
Kendinden önce mekâna enerjisi ve karizması giriyor. İnsanlarla göz teması kurarak konuşuyor. Böylece gerçekten dinlediği ve ilgilendiği duygusunu veriyor. Mesafeli  ama samimi. Ciddi  ama neşeli. Kendisinin olduğu kadar karşısındakinin esprilerine de hakkını vererek gülüyor.   
  
Kısacası o bir fenomen.  
  
Şehirde birinci yılını bile tamamlamayan Vali Yırık şehirde ki bazı basın mensuplarının ürettiği en ironik tarz ve yine ortaya koyduğu samimiyetsiz yazılara bile cevap vermeyerek, kendi gölgesinde adam olmuşlara sahada yaptığı çalışmalarla anlamlı mesajlar veriyor.  
 
Evet; Sayın Vali konuşma tarzını fazla gürültü çıkararak değil. Sakin bir dil ile insanlarla göz teması kurarak yapıyor ve olması gerekeni net bir şekilde anlatıyor. Konuşurken, ara verip alkış beklemiyor. Sadece insanların gözlerinin içine geçmişe ait kuralların, uygulamaların mutlak ve değişmez olmadığını bilincini yansıtıyor.  
 
Bakınız; Nedense şehirde bazı gazeteci müsvettelerinin haksız eleştirileri bazı aptallar tarafından orijinal görünmeye devam ederken,  akıl, güç birliği, potansiyel ve dinamiklerimizi hiçe sayarak, sağduyudan yoksun ve başkalarının kışkırtmasıyla yanlışa yönelmekle şehrin zarar gördüğünü asla unutmamak gerekir diye düşünüyorum.  
Yüreğini kaburga cağlarının arkasına gizlemeden şehre hizmeti ibadet kabul eden Vali Erkaya Yırık’a buradan selam olsun. 
  
Ezcümle: Saflar, kalplerdekinin tezahürüdür. Bu şehir teşhirci değil, projeden yana vali istiyor. Halkla iç içe, çalışmayı ibadet sayan vali istiyor. Böyle bir vali varken “Eyyam dümbeleklerin sözleri” vız gelir tırıs gider. 

Unutmamak gerekir ki, bu şehir FETÖ’ye övgüler yağdırıp  arsalar tahsis eden, sabah namazlarında süt dağıtıp şehre katkısı olmadan çekip giden valiler de gördü.  
 
Selam dua ve bilgi ile kalın. 
 

Yorumlar 1
Kemal 19 Ocak 2021 13:39

Üstad bu nasıl tespittir, kalemine ve yüreğine sağlık.

Yazarın Diğer Yazıları