Erol KARA

Papa Ziyaretiyle Cizvit Papazlara Yol Açtı

Erol KARA

Tarihte ilk kez Katolik Kilisesi lideri Irak'ı ziyaret etti. 

Hristiyanların lideri Papa Francesco Irak gezisinde Sistani ile birlikte sürekli maskesiz pozlar vererek,  yıkık bir kilisenin önünde ayin yapıp provakatif ve ciddi mesajlar vererek ayrıldı. 

Kürt bölgesinde himaye edilen,” Keydani, Asuri, zeydani ve yezidilere karışmayın perişan durumdasınız, yoksa aklınızı alırım” mesajını Şia’ya vererek ayrıldı.  

Daha önce hiçbir Papa’nın Irak’ı ziyaret etmediğini belirten kaynaklar, coronavirüs kısıtlamaları nedeniyle,” Papa’nın 15 aydır yaptığı ilk yurt dışı gezisi” olarak ayrıntı verdi. 

Irak’a suni ve Şia birlikteliğini sağlamak için gitmeyen Papa, İncil'den alıntıyla "Hepiniz kardeşsiniz" mesajları verse de, aslında Akıl ve vicdanı kavga ettirmek için Irak’a gitti. 
 
Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından kabul edilen Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı konuşmada siyasi ve dini liderler ve sivil toplum temsilcilerine seslendi. 
 
Papa Francesco, "Silahlar sussun(!) Burada ve her yerde silahların yayılması sınırlansın(!) Yerel halkla ilgilenmeyen şahsi menfaatler, dış menfaatler dursun… Şiddete, aşırıcılığa, hiziplere, hoşgörüsüzlüğe son verilsin(!) Bu ülkeyi birlik içinde inşa etmek isteyen tüm vatandaşlara alan açılsın" sözleri büyük dikkat çekerken, Arap dünyası bu geziyi şaşkınlıkla karşıladı. 
 
Arap medyası Erbil yeni bir Vatikan mı? olacak manşetleri atarken, Vatikan’ın CİZVİT papazları Ülkemizin Güneydoğusunda ve Kuzey Irak bölgesinde yoğun bir şekilde cirit atmaya başladı. 
 
Papa’nın gezisinden memnuniyet duyan eli kanlı terörist Barzani, Papa adına pul bastırarak, “Yağmur nereye yağsa tarlayı oraya sürerim” mesajı verdi. 
Evet; Ülkemizin Güneydoğusu ve Sınır bölgesi olan Kuzey Irak VATİKAN’nın yeni oyunlarıyla karşı karşıya. 
 
Daha önce VATİKAN’ın lideri Papa “Müslümanlarla müttefik olamayız” sözleriyle büyük dikkat çekerken, coronavirüs’ün devam ettiği bir sırada Irak ‘a yapılan gezi hem Arap aydınları, hem de Türk aydınları tarafından anlamlı karşılanmadı.  
 
Bakınız; Yıkılmış bir kilisenin önünde ayin yapıp konuşan Papa, sadece Irak halkına değil İran ‘a da mesaj vererek ülkede yaşayan Hristiyanların daha demokratik ortamda yaşamaları ve güvenliklerinin sağlanması için mesaj verdi. 

2014 yılı Kasım ayında Türkiye’yi ziyaret eden Papa’nın Türkiye ziyareti çok başarılı geçse de, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Petrus ve Andreas kardeşlerin şahsında Roma Kilisesi ve Rum Ekümenik Patrikliğini İstanbul'da kucaklaştırması Türkiye'nin başarısıydı ve ülkemiz için gurur vesilesi olmanın yanında, güncel konjonktürde oynayabileceği kuvvetli rolün sağlam bir işaretiydi. 
Ezcümle : Papa’nın Irak ziyareti hem Irak’a, hem de İran da ki sisteme bir tehdit ve mesajdır. Papa Kuzey Irak bölgesinde bulunan ve yukarıda isimlerini saydığım milletlerin daha rahat yaşaması için, kilise sayılarının artması için “Dinimiz mensuplarına karışmayın” yoksa harap halde olan ülkenize zarar veririz mesajları ile Ortadoğu ziyaretini tamamlayarak ülkesine gitti. 
Lakin Papa’nın CİZVİT papazları ise Kuzey Irak bölgesinde, misyoner faaliyetlerine hız vererek Hristiyan köyleri oluşturarak PKK ve FETÖ’nün barınmasına  zemin hazırlıyorlar. 
 
Selam dua ve bilgi ile kalın. 

Yazarın Diğer Yazıları