Erol KARA

KARANLIĞA KÜFÜR EDİYORUZ 

Erol KARA

Ayasofya’nın faturasını Avrupa’dan güç alarak bize ödetmeye çalışan Yunanistan, Türkiye’yi Mondros Mütarekesinin Türkiye’si olarak görmek istiyor herhalde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik öfkeleri ve nefretleri bitmeyen Yunanistan, topraklarında beslediği FETÖ, PKK ve DHKP/C militanlarını zaman zaman Türkiye ye eylem için gönderirken batıya sürekli karışık ve bir ülke ve diktatör Erdoğan göndermesi yaparak batıdan güç almaya çalışıyor. 

Bizleri mütareke yıllarının Türkiye’si zanneden Yunanistan Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi misafir zannediyor. 

Namuslu tarihçiler iyi bilir… 

Aslında Ege yoktur Akdeniz vardır.  

Kıbrıs Rum kesimi üzerinden garantör ülke olan Yunanistan yanına aldığı Fransa ile fazla ses çıkarmaya başlarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan nın onları Ege’nin serin sularına gömeceğini biliyor. 

Macron’un “Akdeniz Kırmızı çizgimiz” lafını Erdoğan tarihçilere dayanarak çok iyi cevapladı lakin, aşağılık Macron adap bilmez tavrı ile şımarıklığına devam ediyor. 

Yeni bir Dünya kurulurken Türkiye üzerinden Ortadoğu ya girmeye çalışan Macron, NATO’ya rağmen, “kâğıt üzerinde üyeyiz biz istediğimizi yaparız” Blöflerini Cumhurbaşkanı Erdoğan asla yemeyeceğini de çok iyi biliyor. 

Her karşılaştıklarında korkusundan Erdoğan’ın gözlerine bile bakamayan Macron Yunanistan’la ortak tatbikat yapsa da, destek verse de asla Türkiye ye saldıramaz.  

Evet Yunanistan Ayasofya’nın faturasını Türkiye ye kesmeye çalışırken,  

Şimdi de İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye hükümetinin eylemlerinin Yunanları, onların kimliğini ve kültürünü rencide ettiğini iddia etti. 

Bu küstah iddialara ülke içinden tepki gelmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerinin kendi, kimliklerini, tarihlerini ve kültürlerini rencide ettiğini savunan Fener Rum Patriği sabredip dua ettiklerini söyledi. 

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, 1 Temmuz tarihinde, Feriköy’deki 12 Havariler Kilisesi’ndeki ayinin ardından konuşmuş, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin, dünyada milyonlarca Hristiyan’ı, İslam’a karşı çevireceğini iddia etmişti. 

Bakınız, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un bu ağır açıklamasına tuhaf ama ülke içinden tepki gelmedi.  

Anlaşılan o ki,  bu ülkenin insanı karanlığa küfür etmeyi çok seviyor. Mum yakanları asla alkışlamıyor. 

Yazık hem de çok yazık… 

Ezcümle: Ege’de Akdeniz’de hava puslu. Kurt dumanlı günü bekler misali Türkiye kararlı. Bakalım Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler. 

Şu husus unutulmamalı ki, isminin baş harfleriyle münhasır bir ülke değiliz.  

Selam Dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları