Erol KARA

İLKER BAŞBUĞ KİMİN AĞZI İLE KONUŞUYOR

Erol KARA


Ebubekir Er-Razi der ki; ”Bir gram ilim, bir okka ahlaka bedeldir.” Yani edep sahibi değilsen ilmin fayda etmez. 

TSK’yı FETÖ’ye teslim etmiş ve PKK’ya karşı bir tek başarısı olmayan dönemin Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan aziz millet, başarısızlığının cevabını beklerken hala kendisi zırvalara devam ediyor. 

TSK’da başörtülü eşi olanları subaylıkta terfi ettirmeyen,  TSK’da FETÖ’cülerin yükselmesini seyirden Başbuğ, ”Yokluğun hissedilmiyorsa varlığın bu âleme yüktür.” sözünü akla getiriyor. 

Evet, ara ara çıkışları ile kendini gündemde tutmayan çalışan İlker Başbuğ’un bu kaçıncı yurda seslenişi bilmiyorum ama bu kez gerçekten zıvanadan çıktı. 

Tabiatta her şeyin bir algoritması vardır. Bilim adamları insanın gen haritasını bile çıkarırken, bu başarı namuslu bilim adamları ve idareciler ile oluyor gerçeğini bizlere anlatıyor. 

İlker Başbuğ Genel kurmay başkanlığı dönemde hiçbir şeyi görmemiş şahit olmamış ama, 1960 darbesini “darbe olmaktan” çıkarıp, bazı Kemalistlerin dillendirdiği gibi, “Devrim” olarak niteliyor. 

Bu yetmemiş gibi, meşru hükümeti devirip, seçilmiş bir başbakanı asan darbecileri aklamaya çalışması ülke insanını çileden çıkarıyor. 
 
Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi.” Sözleri ile ne anlatmaya çalışıyor? 
 
Bu sözlerin mealen açıklaması belli. 

Bu sözler aslında Ak Parti hükümetine bir mesaj Başbuğ, Ak partiye ,”erken seçim kararı al yoksa sende Menderes gibi olursun” mesajı veriyor. 

Yoksa gerçekten tarihi canlı tutup yanlışı doğruya anlatmak değil niyeti Başbuğun. 
Görevde iken TSK’daki FETÖ’cüleri göremeyen PKK ile mücadelede tekbir başarısı olmayan bu zat –ı muhterem 7 Mayıs darbecilerini masumlaştırmak için, suçu masum bir Başbakan’a nasıl yıkar da, Cemal Gürsel için tek kelime etmez. 

Bakınız; Mayınlı tarlada top oynamaya devam eden Başbuğ, herkesin ilgi ile dinlediği yabancı bir şarkı gibi kendini gündemde tutmaya çalışırken Türkiye nin,”Brawo Paşa’ ya” demesini bekliyor. 

Bu kez olmadı paşa olmadı… 
Tarihin hiç bir döneminde darbecileri savunan bir Paşa ya denk gelmedik. 
Halen aklanmamış darbecileri savunmak 27 Mayısçıları kurtarmak işi, sadece olsa olsa MOSSAD’ın işi olurdu. 

Ak Partiye “Erken seçim” mesajı vermek böyle olmamalı. Hele, hele senin gibi başarısızlığı ile ün salmış birinin sözleriyle hiç olmamalı. 
Biz senin gibilere 
“Kendi gözündeki merteği görmez Başkasına çamur atar” deriz. 

Ama aziz millet kime kimin ne sözler söylettiğinin farkında merak etme. 

Selam dua ve bilgi ile kalın.

 

Yazarın Diğer Yazıları