Erol KARA

ELAZIĞLI MÜTEAHHİTLER'DEN  TOKİ'YE MUHTEŞEM CEVAP 

Erol KARA

Bize özü sözü evveli ahiri bir olan, söz verdiğinde sözünde duran Hakk’ın hatırı halkın hatırından her zaman âlidir diyen müteahhitler lazım derdik.  

 

Çok şükür ki, şehrimizde varmış. 

 

24 Ocak depremi sonrası Elazığ 42 vatandaşını kaybederken eski ve dayanıksız birçok ev ve bina oturulamaz hale geldi.  

 

Ak Parti hükümeti döneminde kurulan ve kısa adı Toplu Konut İdaresi olan (TOKİ) her ne kadar bazen sıkıntılı ihalelere imza atsa da, mahzun ve mazlum insanlar için bir umut kaynağı oldu.  

 

Neden sıkıntılı ihaleler dedim ; çünkü, TOKİ işlerinin büyük bir kısmı ne hikmetse Karadenizli müttehitlere veriliyor ve bu da bir çok dedikoduya yol açıyordu. 

  

Deprem sonrası bir çok Karadenizli müteahhit çantasını alarak Elazığ’da kamp kurmuş parası çok olan Ak Partiye yakın olanlar boy sırasına bakılmadan ne hikmetse alacağını almıştı.  

Bizim Elazığlı müteahhitler için de, ”Bunlar iş alamaz alsa da bitiremez.” Söylentileri çıkaran bazı güruhlar vardı ki, bunlar yol bilmez adap bilmez dedikodu merkezli yaşamın içinde barınan çevrelerdi.  

 

Şimdi sıkı durun.  

 

Yapılan ihalelerin sonucunda yine her ne hikmetse 20 Bin konuttan 1500’ü bizim Elazığlı müteahhitlere, geriye kalan kısmı ise Karadenizli müteahhitlere verilmişti. 

TOKİ den iş alan Elazığ’lı 4 müteahhit işleri zamanında bitirerek yüzünün akıyla teslim ederken, il dışından gelen Karadenizli meşhur müteahhitler işlerini tamamlayamamış Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum ‘dan bol bol fırça yemiş, hatta bazıları Elazığ’lı firmalara ödeme yapmadan kaçıp gitmiş haberlerini alıyoruz. 

 

Bu arada Akçakiraz konutlarını bitiren MFK inşaat, Gümüşkavak konutlarını bitiren Çetin inşaat, Çatalçeşme ve  Dilek apartmanı konut alanını tamamlayan Mestaş ve   Tetiş İnşaat’a buradan binlerce defa Elazığ halkı adına teşekkür ederiz. 

Verdiğiniz sözleri tutup bizleri mahcup etmediniz.  

 

Elazığ firmaları iş bitiremez diyenleri “Saksı gibi oturtup kavanoz gibi salladınız” 

 

Bu bir kez daha gösterdi ki, ”ısmarlama ile hac kabul olmuyormuş” 

  

Evet,  Elazığlı firmalardan Tetiş yapının sahiplerinden Mustafa ve Yılmaz Tetik ile Mustafa Fevzi Koç’u ayrıca tebrik etmeden geçemeyeceğim.  

Kısa zamanda can siperhane çalışarak, didinerek önemli projelere imza attılar.  

Allah onlardan razı olsun.  

Aksiyon alarak artık TOKİ’de Elazığlı firmaların da ismi geçmeye başladı. 

 

Elazığlı firmalara iş vermekten korkup imtina eden bakanlığa, Şehrin hezeyanlı çocuklarına,   dilleri ağızlarına büyük gelenlere,  uzlaşma ve hoşgörü kültürünü unutanlara, İşlerinizi erken bitirerek güzel bir cevap verdiniz. 

 

Elazığlı firmaların işlerini daha sağlam ve zamanında bitireceği yönünde ki kanaatler sizlerin sayesinde artık tescillenmiştir. 

 

Ezcümle : Akılmakamın beynidir. Terbiye edilmemiş, ıslah edilmemiş nefs Şeytan’ın yol arkadaşıdır. Hayatı eski ile, başarılı insanlar ile, kavga etmeyle geçirenlere Elazığlı firmaların ve iş insanlarının verdiği cevap yeterlidir sanırım

 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 

Yazarın Diğer Yazıları