Erol KARA

CHP Titanik gibi batıyor

Erol KARA

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel, parti politikalarını eleştirerek CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.  

İstifa eden Aksoy konuşmasında, 'Genel Başkana partimizin Atatürk'ten uzaklaşmasının, terörle arasına mesafe koyamayan HDP yönetimiyle beraber olunmasının, milli unsurları ötekileştiren yaklaşımın ve yamuk ittifak politikalarının partimize zarar vereceğini belirttim. Ancak düşüncelerimiz ciddiye alınmadı. Partimizin öz evlatlarından ziyade, yamuk ittifak halindeki eski ve yeni dostlar tercih edildi' dedi. 

Evet ; Kendi içinde Demokrasi olmayan CHP, titanik gibi batıyor.  

CHP’nin, HDP’leştiğini kendi Milletvekilleri istifa ederken bile söylüyor. 

CHP’nin içine HDP kaçtığını, CHP’nin Atatürk’ün partisi olmadığını, CHP’nin HDP ile bağlantısı olduğundan dolayı Derin Avrupa ile iş tutuğunu ve CHP’nin, buzdağına çarpmak üzere olduğunu açık açık istifa eden Milletvekilleri söylüyor. 

Bakınız ; CHP, PKK’nın siyasi kolu olan HDP ile arasına mesafe koyamadı ve milli unsurları ötekileştirdi kelimesi çok anlamlı ve ağır bir kelime.  
Tabi bu söz Hüseyin Avni Aksoy’a ait. 
Bu sözler kimin sözleri biliyormusunuz? Gerçek CHP’lilerin sözleri. 
Yahuu ne yapmalı bu CHP’yi. 

Türkiye’de yerli muhalefete ihtiyaç varken derin Avrupa ile iş tutar. Atatürk’ün partisi olmaktan uzaklaşır. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi kolu olan HDP ile iş tutar. 
Derdi ne.? 
İktidar olamamanın sancıları mı? Kemal Kılıçdaroğlu’nun girdiği her seçimi kayıp etmesi mi? 

Yoksa ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ile omuz omuz omuza verip, yeni planlar yapması mı?  
Bakınız;  Enternasyonal ve Milli bir yapısı olan CHP’nin HDP ile yakınlaşmasından sonra sosyolojik olarak gerçek CHP’liler çok rahatsız. 
CHP’nin altı okuna bağlı olan Milletvekilleri bu durumdan rahatsız.  
CHP’nin altı oku olan, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, laiklik, Devletçilik, Devrimciliğin havada kaldığını, CHP özüne dönmesi gerektiğini, elin atıyla düğüne gidilmemesi gerektiğini bağıra bağıra haykırıyorlar. 

Eli kanlı terör örgütü olan PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile İstanbul seçimlerinde CHP iş tutup Belediyeyİ alabilir. Lakin genel seçimlerde sadece Ak partinin seçimleri kayıp etmesi için HDP ile yapılan ittifak hamlesi, CHP’nin altı okunda ki mesajlara ihanet etmiş olamaz mı?  

Ak partinin seçim kayıp etmesi için 6 milyon Kürt seçmenin oyuna göz diken CHP daha şimdiden Ak parti gibi kan kayıp etmeye başlarken, Parti kurma hazırlıkları devam eden Muharrem İnce’nin partiden kopuşu Ak partiyi ne kadar rahatlatır? 
CHP’ye ne kadar zarar verir? Bunu yakında göreceğiz. 

Ez cümle; CHP Yalova teşkilatından yüzlerce insanın istifasıyla birlikte Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi olarak başlattığı çıkışın bir kopuşa dönüşmesi an meselesi. Bu istifalar ve kopuş CHP nezdinde her şeyden önce ciddi bir özgüven sorunu oluşturacak ve CHP’yi  ciddi bir deprem bekliyor. 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 
 

Yazarın Diğer Yazıları