Erol KARA

BASIN MÜZESİ HAYALDİ, GERÇEK OLDU 

Erol KARA

Bu Hamaset değil Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Basın müzesini şehre kazandırarak, tarih yazdı.  
Herkes kendinde peygamber kusursuzluğunu anlatıp, yaptıklarına perde çekerken, Şerifoğulları kabakçı Mustafa hezeyanlarına kapılmadan Basın müzesini Elazığ ‘a hediye etti. 
Elazığ basını milli mücadele günlerinden beri hep devlet ve millettim diyerek ülkenin en kötü günlerinde mazluma yunus, zalime Yavuz olmuştu. 
Bu gerçeği kısa zamanda gören Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, işin magazin tarafına bakmadan ihtiyaç olan Basın müzesini şehre kazandırarak tarihe damgasını vurmayı başaran siyasetçiler arasında yerini almayı başardı. 
Bana göre ; İşinin ehli Belediye Başkanları, doğru zamanda harekete geçip en doğru olanı yapabilen, düzenli, disiplinli ve planlı çalışan insanlardır. İçinde bulundukları şartları değiştirerek başarıyı yakalayan insanlardır.  
İşinin ehli Belediye Başkanları iyi gözlem yapar, kaynak oluşturur, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir, doğru teknolojileri alır ve teknolojilerin doğru kullanılmasını sağlar. 
İşinin ehli Belediye Başkanları, yeni bilgilere ve gelişmelere, ayak uydurabilmek için de kendini sürekli geliştirir. 
Kendine güvenen ve başkalarına güven verebilen, olgun kişilikli, ilişkilerinde samimi ve empati yapabilen, geleceği görebilen insanlar, belediyelerin başarısında, önemli bir role sahip olurlar. 
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, sıkıntılı bir dönemden geçerken Basın müzesini şehre hediye ederek, basın çalışanlarının gönlünde taht kurup işin ehli olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. 
Siyasette kendisine değer arayanlar yerine, siyasete değer katan bir siyasetçi olduğunu ispatlamış oldu. 
Teşekkürler Sayın Şahin Şerifoğulları. 
Bakınız Anadolu basını mali açıdan çok kötü dönemlerden geçiyor. Elazığ basını da kendi öz kaynaklarıyla ayakta kalıp şehre lokomotif olup katkıda bulunmayı kendine şiar edinerek bu aziz milletin sesine tercümen olmayı tercih edip bütün zorluklara karşı mücadele ve muhakeme yeteneğini kayıp etmeden direnmeye çalışıyor. 
Tek başına yapılan girişimlerin sinerji üretmeyeceğini bilen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları elinden geldiği kadar yerel basına katkıda bulunmaya çalışıp, milletin sesi olan basına güç vermeye çalışıyor. Bu sebeple Harput da bulunan “Sağır Müftü konağı” nı şehre hediye ederek, Basın mensuplarına da güç verdi. 
Evet ; Belediye Başkanının destekleriyle hayata yakın da geçecek olan Basın müzesi şehrin önemli bir eksiğiydi. Gazetecilik hayatına başladığım 1980 lı yıllardan beri benimde en büyük hayalimdi.  
Şehrimize hayırlı olsun. 
Bu arada Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Başkan vekili Ahmet Toprak, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Varlı, İbrahim Menengiç, Çeşminaz Öztürker ve Hüseyin Gazi Orhan’a katkılarından dolayı teşekkür ederim. 
Basın müzesi hayaldi gerçek oldu. 
Ezcümle;  Biz gazeteciler, gelecek hesabı yapanlar yerine, geleceği kucaklayan, değer katan siyasetçilere önem vermeliyiz. 
Selam Dua ve bilgi ile kalın. 

Yazarın Diğer Yazıları