Mehmet EMRE

AKLA ZİYAN SUNİ GÜNDEMLER

Mehmet EMRE

    Uzun zamandır yazmıyorum. Aslında yazılacak o kadar çok konu var ki, bazen “tamam, yazmaya başlıyorum” derken bir anda gündem değişip gidiyor. Yazacağın konunun da o andan itibaren hükmü kalmıyor.
    Şahsi sorunlarımız, işimiz, ticari faaliyetlerimiz arasında koştururken bir de “ne yazsam?” diye düşünmeye başlıyorsun. Gündemi yakalamaya çalışırken araştırarak ve özenle seçtiğin cümlelerin birilerine katkısı olacağını düşününce bir an bu hırsla tekrardan bilgisayar başına geçiyorsun.
    Evet! Yazmalıyım. Yazmalıyım çünkü; yazmak, bir akıl direnişidir, bir paylaşımdır, bir istişare şeklidir. Kim bilir, belki bir cümlemizle kelebek etkisi oluşturacak soluk, benim satırlarımdan çıkacaktır.
    Gündem demiştim değil mi?
     Bana şu an gündemin ne diye sorarsan, inanın ben de bilmiyorum. Şimdilik “yeniden yazmak” olabilir günü kurtarmak adına...!
    Siyasilerimizden de gündem değiştirmek adına az şeyler öğretmedi hani..
     Nasıl olsa; Deprem, Dünya geneline yayılan pandemi ve bu sebeple daralan ekonomiler, iş yerini kapatan esnaf var iken çağın gerisinde kalmış bir zihniyet çıkar oradan seslenir:         “Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var. “
     O an siyasilere gün doğmuştur. Gündemden uzaklaşıp anında -BAŞÖRTÜSÜNE DOKUNDURTMAYIZ- diye naralar atmaya başlarlar. Bu arada hakkını teslim etmek lazım, Allah razı olsun Ak Parti hükumeti bu sorunu çözmüş olup, bir daha açılmayacak şekilde rafa kaldırmışken bu gündemi bir anda değiştiren saçma çıkışa akıl erdirmek inanın zor… 
     Tam da vatandaş artık bizim sorunlarımızla ilgilenilecek derken, emekli bir paşanın kitabından bir cümle alıp -DARBECİLER- diye söylenmeye başlarlar. Hiç kusura bakmayın bundan da gündem çıkmaz, çünkü bu millet 15 Temmuz hain darbe girişiminde devletin asker dahil, birçok kurumuna sızmış bir yapıya pabuç bırakmadı. Bundan sonra böyle bir girişimde bulunanın vay haline...
      Gündem dedim değil mi?
     İşte şimdi belki bu yazıyı okurken bir market çalışanı kardeşimiz “Abi zamlara yetişemiyorum, fiyat etiketlerini günlük güncelliyorum, sen ne saçmalıyorsun” dercesine gülümsüyordur.
     Şimdilik bu satırlarla günü kurtarmaya çalıştım. Yazınca gerisi gelir diye düşünüyorum.
Tam yazıyı sonlandırmaya çalışırken son dakika haberi geçiyor “ ABD karışmış..!”
    Hadi hayırlısı, bizde gündem bitmez, yeni gündemlere inşallah...
 

Yazarın Diğer Yazıları