Erol KARA

ŞERİFOĞULLARI'NIN SİYASİ BEKLENTİSİ YOK, ALT YAPIYA GİRER

Erol KARA

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları görevde 15. ayını tamamlıyor. İnsanların yarınını göz ardı edemem diyen Şerifoğulları, şehrin altyapı sorununu çözmek için kasım ayında çalışmalara başlayacak.

Siyasetin ve Belediye Başkanlığının meslek olmadığını, mevkilerin baki değil geçici olduğunu bilen Şahin Şerifoğulları, altyapı çalışmalarına başlayarak risk alıp koltuk adamı olmadığını resmen deklare edecek.

Genç ve akıllı bir belediye başkanı alt yapıya girip siyasi geleceğini riske atar mı? Sorusuna..!

Dava ve sevda Elazığ olunca demek ki atılıyormuş cevabı ile karşılık verilecek sanırım.

Demek ki, niyet ve vicdan çok önemli.

Yıllardır asbestli borulardan su içen şehrin insanının umudunu yok saymayan Belediye Başkanının alt yapı çalışmasını bitirmesi halinde şehir belki yıpranacak ama sonraki yıllarda eminim minnetle ve dua ile anılacak.

Evet, mesele şehri iyi yönetmektir.

Aziz şehir yapılan iyilikleri de, kötülükleri de ıskalamaz.

Koltuk adamı değilim diyen Şerifoğulları’na alt yapıya girilmesi halinde sınırsız destek verecektir.

Şimdiye kadar neden alt yapı sorununa bir çözüm bulunamadı sorusunun muhatabı belki de hiç kimsenin siyasi risk almamak istememesinden kaynaklanmasıdır, belki de şartların oluşmamasıdır.

Lakin şehir risk altında ise insanların yarını göz ardı edilmemeli hemen alt yapıya girilmelidir.

Evet, şehre hizmet vicdani bir yaklaşımdır.

Vicdan varsa müftüye gerek kalmaz derler büyüklerimiz.

Ben dava adamıyım, koltuk adamı değilim diyen Şahin Şerifoğulları, hizmetleriyle Allaha teslimiyetin en güzel örneğini sergiliyor. Çünkü Hakka giden yol hakikatlerle örülüdür. Hakikatlere giden yol da doğrularla. Doğrularımız bizi Hakikatlere ulaştırıyorsa bir faydası ve anlamı vardır.

Kasım ayında başlayacak alt yapı çalışmaları için eline kalem alan gazeteci müsveddeleri. Kalemini rüşvet bulaştıran yazarlar saf gönülleri bulandıracak ama hakkın ve hakikatin müdafi olamayacaktır.

Şehre hizmet eden kim olursa olsun onu kimseye kolay kolay yedirtmeyiz.

Avukatlıksa avukatlık, siper almaksa siper alma. Benim çocuklarımın hayatını kurtaran, benim insanımın hayatını kurtaran bir projeyi yapan adamı savunmayacağım da onunla ilgili bir şey söylemeyeceğim de, kimin için söyleyeceğim. Alt yapıyı tamamlarsa madalyayı hak etmez mi? Bu adam.

Birileri Tefrikayı husumete dönüştürürse rüzgârını keseriz.

Bizim bu şehirden başka sığınacak ve gidecek yerimiz yok. Aklımızı başımıza alalım. Maceraya gerek yok. Şımarıklık ve mızmızlık yapmadan kasım ayı içinde başlayacak olan alt yapı çalışmaları için belediye başkanına destek vermemiz gerekir. Bu bizim hem insani hem vicdani sorumluluğumuzdur.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları