Erol KARA

KIBRIS TARİHİN EMANETİDİR

Erol KARA

Kıbrıslı Türkler bağımsızlıklarına sahip çıkacak Ersin Tatar’a oy verdi. Türkiye’nin Suriye’de yaptığı Barış pınarı operasyonunu eleştiren Mustafa Akıncı’yı arkasına aldığı Fransa, Yunanistan, Pakrudini Ermenileri ve FETÖ mensupları bile kurtaramadı.  

 

FETÖ propagandası yapıp “Rumlara toprak versek ne olur” diyerek Maraş’ın açılmasına bile karşı çıkan Mustafa Akıncı’nın SEVİLLA haritası 18 Ekim 2020 de böylece çöp oldu.  

 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleri, Kıbrıslı ülkücüler, mücahitler, öğrenci toplulukları, sendikalar, Yakın Doğu Üniversitesi kurucusu Dr.Suat Günsel, Final Üniversiteleri yönetim kurulu başkanı İbrahim Taşel ‘in açık destekleriyle Mustafa Akıncı’nın ENOSİS hayali suya düştü. 

  

Seçim sürecinde sürekli Türkiye karşıtlığı üzerinden propaganda yaparak oy devşirmeye çalışan Akıncı, Kıbrıs’ın en değerli yerlerinden Güzel yurt ve Lefke’yi Rumlara verme hayaline Kıbrıslı Türkler sandıkta çok net bir cevap verdi.  

 

Lakin Mustafa Akıncı’nın aldığı  yüzde 48.26 oyu da yabana atmamak gerekir. Kıbrıslı Gazeteci ve akademisyenlerden aldığım bilgiye göre Akıncı’nın aldığı oyun bu kadar olmaması kanaati oluşurken, bunda FETÖ ve PKK gibi Amerikan ve İngiliz menşeli örgütlerin parmağı olduğu gerçeği ile karşılaştık.  

 

Evet; yavru vatan Kıbrıs, “Federasyona hayır, bağımsızlığa EVET” dedi.   

 

Ersin Tatar’ın  gelişi ile Akıncı’nın federasyon tezi çökerken Maraş’ın açılması daha da kolaylaşıp, Doğu Akdeniz de Türkiye daha rahat nefes alacak ve Türkiye bundan sonra Kıbrıs’ın tanınması için büyük mücadele verecek.  

 

Bakınız, Kıbrıs bize tarihin emanetidir. Rahmetli Rauf Denktaş bir konuşmasında “Karpaz dan bakarsanız Çin seddini görürsünüz” diyerek çok anlamlı bir mesaj vermiştir. 

 

Bu anlayışın farkına varan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs seçimlerine de damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kusur arayanlar kendilerine neden perde çeker anlamış değiliz.   

Suriye de terör örgütlerine operasyon çekip ABD, Rusya, İsrail, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi küresel aktörlere eyvallah etmeyen Erdoğan’ı birilerinin “Potansiyel Kürt düşmanı” gibi empoze etmesi kimsenin hakkı da değil haddi de değildir. 

  

Kaldı ki, Lozan ve sevr dayatmalarına karşı durup yedi düvele restini çeken Erdoğan’ı eleştirenlerin bir tek eserinin olmaması da bir hayli düşündürücüdür.  

 

RUSYA AZERİLERİ VE ERMENİLERİ KAYIP ETMEK İSTEMİYOR

 

Azerbaycan 30 yıldır işgal altında tutulan Karabağ’ı kurtarmak için haklı direniş başlatırken Azerbaycan- Ermenistan savaşını yeni bir Çanakkale olarak görüyorum. 

Geçtiğimiz Eylül ayında Ermenilerin Azeri askerleri şehit ederek başlattığı savaşı iyi okumak gerekir. Türkiye bu savaşın kendisine karşı açıldığını çok biliyor. Onun için Türkiye dışında kurulacak her masa tuzaktır. Kurulacak her masada Türkiye nin olması zorunludur.   

 

Azerbaycan ve Ermenistan çatışmasının Rusya’nın silah politikasına yaradığı gerçeğinden yola çıkarsak, Rusya’nın hem Azerileri, hem de Ermenileri kayıp etmek istemediğini görüyoruz.  

 

Rusya’nın zihni bu çatışmalarda olmasaydı, Azerilerin Ermenileri yerle bir edeceğini, Rusya’nın Ermenistan dan vazgeçemeyeceğini, artık Rusların 1980 öncesi Kızıl ordu gücüne sahip olmadığını gören Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir destekle Karabağın alınması için Azerbaycan’a sınırsız destek verirmiydi ?

  

Ezcümle : Başa dönecek olursak, Kıbrıs da Ersin Tatar Türkiye’nin yardımı ile Rum sevici Mustafa Akıncı’yı  mağlup ederken, Türkiye planlarında  sapma olmadan yoluna devam edecek. Lakin Azerbaycan-Ermenistan savaşı biter bitmez, Suriye de bizi zor günler bekliyor gibi. 

 

Korkarım ki, Suriye de bu operasyon Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasında şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde uzun sürüp ciddi sorunları ortaya çıkara.  

Allah cc. Aziz Türk Milletinin yardımcısı olsun. 

 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları