TUNÇ İLE GELEN YENİ DÖNEM

TUNÇ İLE GELEN YENİ DÖNEM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizden yetişerek  üst düzey bürokrat ve önemli makamlarda görev  yapan çok sayıda hemşerimiz var. Her birinin şüphesiz gönüllerinin yarısı görevinde olsa da diğer yarısı Elazığ’da.

Şehrim ve hemşerilerim için neler yapabilirimin gailesini çeken, bunu kendinde sorumluluk olarak gören isimlerden biri de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç.

Kendisi, yüksek ziraat mühendisi olarak hep kendi uzmanlık alanında çalıştı ve birçok başarıya imza atı.

Geçmişte Tarım İl Müdürlükleri ile Yem Fabrikalarında müdürlük görevinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İBB Başkanı olmasının hemen ardından başlayıp 2005 yılına kadar aralıksız 11 yıl Halk Ekmek Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Ürün yelpazesindeki yetersizlik, üretim sayısı ve dağıtım ağı ile çok kötü durumda olan ve sürekli zarar eden Halk Ekmek Fabrikası,  Tunç’un Genel Müdürlüğü sonrası, hem teknolojisini yeniledi hem şube ve kapasitesini artırdı hem de ürün kalitesiyle aranan bir marka haline geldi.

Yeni yönetim anlayışı ile kısa sürede zarar etmekten kurtulup kara geçen kurum oldu.

Halk Ekmek, başta ilimizden giden gençler olmak üzere çok sayıda insanımıza ekmek kapısı görevini de üstlendi.

Bu görevinin ardından değişik kurumlarda görev yapan Mehmet Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakanlığı’na önce Müsteşar Yardımcısı, ardından Müsteşar, en son da Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Hemşerimiz Tunç’un bakanlıktaki bu yükselişinde şüphesiz başarıları büyük etken oldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan eski dostlukları sebebiyle Tarım  politikaları üzerine sık sık görüşmeler yapan Tunç, Bakan Yardımcılığı göreviyle birlikte Elazığ ile ilgili projelere daha çok ağırlık verdi.

Geçtiğimiz gün milletvekillerimiz ve Ak Parti İl Başkanı ile DSİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda da görüldü ki Bakan Yardımcımız Tunç, Hakimiyet olarak da sık sık gündeme getirdiğimiz öncelikli projeler arasında yer alan sulama projelerine el atmış ve tıkanma noktalarını çözmeye yönelik adımlar atılmış.

Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, projeci kimliği yanında süreç değil çözüm odaklı bir yapıya sahip bir yönetici. İnanıyoruz ki toplantıda konuşulan her bir konu  kısa sürede hayata geçecek ve şehre olumlu yansıyacaktır.

Şehrin dinamiklerinin iş birliği ve el birliği ile güzel sonuçlar alacağımız yeni döneme emeği geçen Sayın Bakan Yardımcımız Mehmet Hadi Tunç’a  teşekkür ediyoruz.