TIYNETSİZE MERHAMET OLMAZ

TIYNETSİZE MERHAMET OLMAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyu biliyorsunuz. Tüm dünyaya gönderdiği yardımlarına ABD’yi de ekleyen Türkiye’nin ABD’ye sağlık yardımı yapmasının ardından bu yardımların ABD tarafından YPG’ye gönderildiği iddia ediliyor.

Konu iddiadan da öte sürekli dillendiriliyor ve haklı olarak halkımızdan tepki görüyor. İşin ilginç tarafı ise yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama da yok.

Konuyla ilgili tek konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da "Teyit yok ama herkes tıynetindekini ortaya koyar" gibi bir cümle ile konuyu daha gizemli hale getirdi.

Kurtulmuş’un konu ile ilgili cümleleri şöyle:

 “ABD'nin terör örgütü YPG'ye maske gönderdiğine dair bir bilgi var ama teyit edilmiş bir şey değil. Ama şunu söyleyeyim; herkes kendi tıynetinde olanı ortaya koyar. Bu temel bir kuraldır; insanlar tıynetlerini asla değiştiremezler. Bizim tıynetimizde merhamet vardır, vefa vardır, yardımlaşma vardır.”

Tamam, adamların böyle bir tıynetlerinin olduğunu biliyoruz ve bundan asla şüphemiz yok ama hiçbir ülke ve insan bizim merhametimizi saflık olarak göremez. Hiçbir devlet bizim merhamet duygularımızı istismar ederek bizim gönderdiğimiz tırlarca sağlık malzemesini askerlerimizi öldüren canilere teslim edemez.

Yaparsa bunun bedelini çok kötü öder. Böylesi zor günlerde, kendi halkı patır patır ölürken ve Türkiye bu manzara karşısında merhamet edip sağlık malzemesini ABD’ye gönderirken, onlar hala Ortadoğu’yu şekillendirme ve bu topraklar üzerinde bir Kürt devleti kurma hayallerini devam ettirmek gibi bir süfliliğin içine düşmüşlerse, bize düşen de bu gerçeği kendi yüzlerine vurmak ve tüm dünyaya bu alçaklığı ilan etmektir.

Bir büyüğümüz adaleti; “hak eden hak ettiğini vermektir” diye tarif ederdi. Şimdi, adil ve merhamet sahibi bir ülke olarak gün hak ettiğine hak ettiğini yapma zamanıdır.