Tekstil Üssü Elazığ

Son yıllarda ülkemizin saygın tekstil firmalarının OSB'de fabrika açması, bugünlerde yine fabrika kurmak amacıyla önemli şirketlerin şehrimizde çalışmalar yapması ve son olarak başta Elazığ Belediyesi olmak üzere Karakoçan ve Keban ilçelerimizin tekstilkent kurma çalışmaları da gösteriyor ki Elazığ birkaç yıl içerisinde bir Denizli, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi tekstil üssü olma yolunda ilerliyor.

Tekstil Üssü Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekstil, insanların en önemli ve vazgeçemeyecekleri hayati ihtiyaçları arasında olan ve asla ölmeyecek bir sektör olduğundan sürekli gelişiyor.

OSB dışında şehrin birçok noktasında ve merkezi mahalleler de gördüğümüz küçük çaplı atölyeler bile bu sektörün gelecek vaat ettiğini ortaya koyuyor.

Erkeklerle birlikle bayanların daha çok istihdam edildiği bu sektör sayesinde şehrimizde işsizlik sorunu azalmakla birlikte ailelerin ekonomik alım güçlerine de önemli katkı sağlanıyor.

En büyük katkı ise şehrimizin ekonomisine ve ihracat verilerine yansıyor.

Böylesine önemli yatırımların yapıldığı tekstil alanındaki gelişmelerden sonra şehrimizin bu alanda saygın iller arasına girmesi, bununla da kalmayıp kendi markasını oluşturması, şehir adına atılacak en büyük adım olacaktır.

Bu alanda faaliyet gösteren tüm firmalarımızı tebrik ediyor, şehrimize kazandırdıkları katma değer konusunda da teşekkürlerimizi sunuyoruz.