Belediyelerin Borç Tartışması

31 Mart seçimlerinden sonra seçilen Belediye başkanları ile eski Belediye başkanları arasında belediyenin gerçek borcu tartışmaları yaşanıyor.

Belediyelerin Borç Tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazen aynı partiye mensup eski yeni başkan arasında yaşanan borç tartışması rakip partiler arasında şiddetini artıran bir şekilde yaşanıyor.

Aslında tartışma, borçların hesaplanış şeklinde yaşanıyor. Yeni başkan, belediyenin geçmiş yıllarda aldığı ve taksitler halinde ödediği kredilerini de borç hanesine ilave edince yüklü bir rakam çıkıyor.

Böyle olunca da eski başkanlar “böyle bir borç var ama bunun geri ödemesi on yılları alacak ve beş yıl sonra senin de hanene yazılacak. Neden bunun toplamının güncel borç listesine ekliyorsun ki?” gibi bir sitemle buna itiraz ediyorlar.

Göreve gelen belediye başkanlarının önünü görmesi adına belediyenin mali tablosunu görmesi ve bilmesi elbette doğru ama bunu bir mazeret olarak telakki edip olumsuz tablolar çizmesi kendisi adına da çok doğru olmayan bir durum.

Sonuçta siz zaten mevcudun iyi yönetemediğini, çok borçlandığını kabul edip bunu düzeltme adına yola çıktınız ve halk size “gel de düzelt” dedi. Bugünden sonra mazeret üretip borçlara sığınmanızın çok da anlamı yok.

Ne diyordu merhum Demirel: “iktidar çare müessesidir, ağlama duvarı değil”