ŞUAY ALPAY'A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI VERİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı General Kerim Veliyev tarafından,Savunma bakanı General Zakir Hasanov adına Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri işbirliğinin gelişimine sağladığı katkılar dolayısıyla, Milli Savunma Bakan yardımcısı Şuay Alpay'a,Askeri işbirliği üstün hizmet madalyası takdim edildi.

ŞUAY ALPAY'A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan yardımcısı Şuay Alpay madalyayı, Türk milleti adına aldığını,büyük bahtiyarlık ve şerefle taşıyacağını ifade etti. Dedesi Azerbaycan milli kahramanlarından,Gence müdafaasının komutanlarından Mehmet Kasım’ın torunu olarak onun baba ocağı Gence’de bu madalyayı almasının büyük şeref olup tarihe tanıklık olduğunu bu nedenle omuzlarına daha fazla sorumluluk bindiğini vurguladı.Madalyayı Türkiye ile Azerbaycan kardeşliği ve kadim dostluğunun nişanesi olarak kalbinde taşıyacağını ifade etti.

  

    Savunma bakan yardımcısı Kerim Veliyev ile Azerbaycan ve Türkiye’den yetkililerin katıldığı program, merhum Haydar Aliyev abidesini ziyaret ve karanfil bırakmanın ardından Azerbaycan halk cumhuriyeti müzesinin açılışı ve ziyareti ile devam etti.

  Müzede,Azerbaycan Cumhuriyetinin kurucuları yanında,Kafkas İslam ordusu komutanı Nuri paşanın büstü ve kitabesi ile bakan yardımcısı Alpay’ın dedesi,milli kahraman Mehmet Kasım’ın portresi ve kitabesi de yer alıyor.

  Bakan yardımcısı Alpay,Gence Başkonsolosluğunu’da ziyaret etti.

   Madalya takdimi akşam,Haydar Aliyev amfitiyatrosunda 10.000 kişinin katılımı ile gerçekleşen bayram kutlamalarında yapıldı

Bu madalya’nın Türkiye’de daha önce Genel kurmay başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri emekli komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’a da  verildiği öğrenildi.