HİZMETE DEVAM

Karayolları Genel Müdürlüğünce 6 Ocak 2014'te yapımına başlanan 'Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi'nin'' yapımı hızla devam ediyor.

 HİZMETE DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/  Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yola dönüştürülmesinin ardından mevcut köprünün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla yapımına başlanılan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi devam ediyor.

6 OCAK 2014 TARİHİNDE YAPIMINA BAŞLANILDI

"Şu Fırat'ın suyu akar serindir" dizeleriyle başlayan türküde "Kömürhan Köprüsü Harput'a bakar" mısralarıyla adı geçen ve Elazığ-Malatya karayolunun 51. kilometresinde bulunan köprünün yanına 6 Ocak 2014'te yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü"nün inşa çalışmaları sürüyor.

 

2019 YILININ SONUNDA   HİZMETE GİRMESİ BEKLENİYOR

Malatya- Elazığ Devlet Yolu üzerinde Karakaya Baraj Gölü (Fırat Nehri) geçişini sağlayan “Eğik Askılı Gergili Yeni Kömürhan Köprüsü” ve Tünel imalatından oluşan proje, toplam 5.155 metre  uzunluğunda 2x2 şeritli yeni bir yol yapımı projesidir.

Bu proje ile, bölgedeki mevcut 1x1 şeritli standartları düşük ( kurp yarıçapları küçük, bol virajlı) yol ve Kömürhan Köprüsü muhafaza edilirken, bu yolun hemen yanına toplam boyu 660m olan yeni bir köprü ve yaklaşık 2.4km uzunluğunda bir tünel ile modern bir devlet yolu inşaa edilmiş olacak. 

 

YERLİ TEKNOLOJİ İLE YAPILDI

Kömürhan Köprüsü, teknik özellikleri bakımından Türkiye İnşaat Sektörü için bünyesinde yenilikler içeren örnek projelerden birisi olup; büyük ölçüde yerli mühendislik hizmeti, yerli teknoloji ve yerli iş gücü kullanılarak yapılmaktadır. Köprünün yanı sıra proje bünyesinde, 2 tüp halinde ve her birisi 2400 metre  uzunluğunda, toplam 4800 metre , 2x2 şerit trafik geçişi sağlayan Tünel Yapım işi bulunmaktadır. 

 

160 MİLYON LİRA BEDEL İLE İHALEYE ÇIKTI

Yüklenici firmaya 160 milyon 989 bin 125 lira bedelle ihale edilen "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu" yapım işinin 2019 yılının sonuna doğru  tamamlanması planlanıyor.

 

DÜNYA’DA 4.KÖPRÜ

"Yeni Kömürhan Köprüsü, tek pilon üzerine yapılmış bir köprü olmasından dolayı Dünya’da 4.köprü olma özelliğini taşıyor.İkisi Rusya'da, biri Tayvan'da. Dördüncü ise Kömürhan Köprüsü.

 

KÖMÜRHAN TÜNELİ İLE MEVCUT YOL 1 KİLOMETRE KISALACAK

Yeni Kömürhan Köprüsü tamamlanmasıyla Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yol olarak kesintisiz hizmet verecek.Kömürhan Tüneli ile mevcut yol 1 kilometre kısalarak, konforlu ulaşım ve trafik güvenliği temin edilecek, zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanacak. 

 

DOĞU VE BATI ARASINDA ÖNEMLİ HİZMET VERECEKTİR

Yeni Kömürhan Köprüsünün yapımı ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Bekir Çelik,’’Kömürhan Köprüsü bizler için çok önemlidir.Türkülere bile  konu olmuştur.Yeni köprü sayesinde Doğu ve Batı arasındaki yol daha da konforlu ve rahat olacak.Hükümetimizin yaptığı bu hizmet sadece Elazığ’a değil  tüm bölgemize faydalı olmuştur.’’ dedi.

 

ÇOK ŞÜKÜR HİZMETLER DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Emrah Çilesiz ise,’’Ülkemiz son zamanlarda içten ve dıştan engellenmeye çalışılıyor.Çok şükür hizmetler devam ediyor.Yeni Kömürhan Köprüsünün fotoğraflarını gördüm.Geçtiğimiz gün ise Malatya’ya giderken çalışmaları görme fırsatım oldu.Harika bir proje olmuş.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’