SOSYAL MESAFEYE UYULMUYOR, UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR  

Erkan BAY/Elazığ Hakimiyet Gazetesi geçtiğimiz aylarda PTT kargonun gelen kargoları adrese teslim etmeyerek mağdur ettiği vatandaşlar, gelen kargolarını almak için Dağıtım ve Toplama Merkezinde toplandığını gündeme getirmişti. 

SOSYAL MESAFEYE UYULMUYOR, UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kargolarını almak için gelen vatandaşlar, PTT kargonun kargolarını kendilerine ulaştırmadığını belirterek, Dağıtım ve Toplama Merkezi’ne yönlendirildiklerini  Dağıtım ve Toplama Merkezi’nde ise uzun süre bekletilerek mağdur edildiklerini ifade etmişlerdi.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafenin dikkate alınmadığı ve uygulanan koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı gözlemlenmişti. 

Yaşanan bu olaya bir yenisi daha eklendi. Çarşı Mahallesinde bulunan Merkez Postanesinde işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyulmaması tepki çekti.Uzun kuyruklar nedeniyle vatandaşların uyarılması ve gerekli denetimin yapılmadığı gözden kaçmazken, bir çok vatandaş ise duruma tepki gösterdi. 

PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR 

Elazığ’da bulunan  kargo dağıtım yerlerin de yaşanan bu sorunun personel eksikliğinden dolayı yaşandığı da gündeme gelirken,pandemi nedeniyle personelin az sayı da olması vatandaşlara hizmet noktasında sorun yaşatıyor.Koronavirüs nedeniye vatandaşların yoğun ortamlar da bulunmaması için yetkililerin en kısa zaman personel eksikliğine bir çözüm bulması gerekiyor. 

10 TAŞERON İŞÇİ VE 10 ARABA VERİLEMEZ Mİ? 

Elazığ’da Postane ve Kargo Dağıtımında yaşanan bu sorunun çözümü için özellikle PTT Genel Müdürlüğünün devreye girmesi ve personel eksikliğini gidermek için personel alımı yapması gerekiyor. Kurum olarak en azından 10 taşeron işçi alımı ve 10 araba verilerek, vatandaşların daha rahat hizmet almasını sağlaması gerektiği ifade ediliyor. 

GÖREVLİLERİN DUYARLI OLMASI VE SOSYAL MESAFE KONUSUNDA UYARMASI GEREKİYOR 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar,“Uzun kuyruklar var. İşlemlerimizi yaptırmak için bekliyoruz. İşlemlerimiz ağır işliyor. Bu nedenle yoğunluk meydana geliyor. Bu yoğunlukta sosyal mesafeye uyulmuyor. Bu tür durumlarda bir görevlinin mutlaka vatandaşları uyarması gerekiyor. Denetim yapılması şart.Çarşının merkezinde böyle bir durumun yaşanması bizleri üzüyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”dedi.