BACA TEMİZLİĞİNİ UNUTMAYIN

Erkan BAY/Yetkililer, kış aylarına girmeden önce olası zehirlenme ve baca yangınları konusunda vatandaşları uyararak, gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

 BACA TEMİZLİĞİNİ UNUTMAYIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle soba ile ısınan konut ve iş yerlerinde baca temizliğinin önem  kazandığını dile getiren yetkililer, önümüzdeki  bir aylık sürecin  baca temizliği için  en uygun zaman olduğunu belirtti.

Özellikle Elazığ ve ülke genelindeki bina yangınların yüzde 20’sinin  temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını kaydeden yetkililer,“Baca temizliği ihmale gelmez. Bacalarınızı temizletmeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın. Bacalar, binaların zemin ve bodrum katından başlayıp, çatı katına kadar yükselendir. Bu oluşan yağ atıkları, zift ve kurumlaşmalar, gerek sobaların, gerekse ticari işletmelerdeki ocakların yakılması sonucu tutuşarak alev alıyor ve baca yangınlarına neden oluyor. Vatandaşlarımızın ihmal ettiği bu tabakalar, baca içerisinde tehlike oluşturuyor. Tutuşma sonucu baca kanalı boyunca yayılan alev çatıya kadar ulaşıyor.”dedi.

Yetkililer son olarak,“Vatandaşlarımız baca temizleyici gibi maddeleri kullanarak bacalarını temizlemesinler. Baca temizliği için  itfaiyeden yardım alınabilir. Ya da bununla ilgili yetkili firmalara temizlik yaptırılıp, mutlaka Baca Temiz Raporu  alınması, yılda iki kez; kışa girişte ve kış ortasında temizlik yaptırılması gerekir.”dedi.