Son Uçak

Elazığ Havalimanı, 45 gün süre ile kapatıldı. Gerekçe 'Elazığ Havalimanı'nda yapım çalışmaları süren 'Elazığ Havalimanı Paralel Pist ve Müteferrik İşler' işi kapsamında yeni yapılan pist ile taksi yollarının tamamlanıp, mevcut piste bağlantılarının yapılabilmesi, pist şeritlerinin tesviye edilmesi ve gerekli havacılık tedbirlerinin alınabilmesi.

Son Uçak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havalimanının  kapatılmasına gerekçe olan işin tarif ve tasvirinden, pistin 45 gün süre ile kapatılmasına gerek var mı yok mu sorusunu akıllara getiriyor.

Yeni bir pist yapılmıyor, yapılı olan piste taksi ve yan pistlerin bağlantıları yapılıyor. Bu arada da pistte oluşan lokal sorunlar gideriliyor.

Elbette havalimanımızın güvenli iniş kalkışlara elverişli olması lazım. Ancak bu işlemler için 45 gün gibi uzun bir süre gerekli miydi ya da bu işler daha kısa sürede yapılamaz mıydı gibi soruları kendimize sormadan edemiyoruz. 

Bu kafa karışıklığının  sebebi resmi açıklama ve bu açıklamada büyük ve esas yapım işinin gözükmemesi.

Anlaşılan o ki bu konuyu bizden başka sorgulayan olmamış ve kabullenilmiş. Allah’tan F.Ü. Rektörümüz geçtiğimiz günlerde devreye girdi de üniversitenin açılış tarihlerine denk gelen pist kapanmasını 15 gün erteledi. Rektörümüz olmasaydı zaten Fırat Üniversitesini kazanan ve değişik illerden şehrimize gelecek gençlerimiz için “Dakika bir gol bir” olurdu.