CHP'de 2 Garanti

Her şey, 24 Ocak depremi sonrası CHP heyetinin deprem bölgesine ziyaretini eleştiren ilimiz Ak Parti Milletvekili Metin Bulut'un 'Gelip gezeceklerine bari bir okul yaptırsalardı' beyanıyla başladı.

CHP'de 2 Garanti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu eleştiriyi  büyük bir olgunlukla “Metin Bey doğru söylüyor, biz bunu hiç düşünmemiştik” diyerek karşılayan CHP Milletvekili Gürsel Erol,  ilk etapta Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları ile görüşerek okul yaptırma sözü almıştı. Elazığ Valiliği'nin gerekli yazışmaları uzun süre yapmamasına karşın konu meclis gündemine taşınınca, gerekli yazışmalar yapılmış ve okulların yapımı kesinleşmişti.

CHP Milletvekili Erol, bir okul sözünü de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan almış ve bu sebeple ilimize davet etmişti.

Bu davete icabet eden İmamoğlu, şehrimize geldi ve büyük bir kalabalıkla karşılandı.

Elazığspor Tesisleri kavşağında sabah 11.30’da karşılanan İmamoğlu, geçtiğimiz gün Suriye’de Şehit olan Cihat Şahin’in kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Yıldızbağları Cemevi'ni de ziyaret eden İmamoğlu’nun bir sonraki durağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak okul alanı oldu.

İmamoğlu, ilimizin en büyük kampüs ve kompleksine sahip olan Gazi Endüstri Meslek Lisesini inşa edecek. Daha doğrusu ilimiz yetkilileri, İBB’nin yapması için bu okulu önerdiler, İmamoğlu da kabul etti.

Okulun yapımı için düzenlenen protokol törenine Elazığ Valiliği’ni temsilen hiç kimse katılmadı. Vali Toraman’ın yoğun programı vardı ama törene bir vali yardımcısının katılması gerekiyordu. Ancak Elazığ adına masada sadece il Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi Gürtürk vardı.

Protokolde elbette İl Milli Eğitim Müdürünün bulunması lazım ama vilayeti temsilen üst düzey bir yönetici de  bulunmalıydı.

İmamoğlu’na ilimiz yöneticilerinin bir tepkisi ya da törende gözükmeme gibi bir endişe ve takıntılarının olduğunu düşünmüyoruz. 

Vali ya da vali yardımcılarının, ilimizin en yüksek bedelli okulunu yapmak için gelmiş, ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanıyla birlikte görüntü verememe gibi bir problemi olacağını düşünmüyoruz.

Bu olay, geçmişte 6 ay süreyle CHP’li belediyelere yapacakları okul yerlerini soran resmi yazıya cevap verilmemesi gibi, yine siyasilerin bir telkin ve tavsiye klasiğidir diye düşünüyoruz.

Bu mantığı anlayan var mı Allah aşkına? Adamlar ülkenin bir ucundan bu şehre okul yapmaya geliyor ve biz bu güzel davranışı yok sayıyor, görmezden geliyoruz.

Siyaset bu olmamalı. Hizmete taraflı bakan bir anlayışın adı memleket severlik değil.

Bunları da geçtik, bu yok sayma ve görmezden gelmelerin sonucunda Gürsel Erol’u şehirde daha da büyüteceğini dahi göremeyecek kadar ferasetleri bağlanmış bazı insanlardan şehre ne fayda gelir ki?

Gürsel Erol, bugünden sonra ikinci milletvekilliğini garantilemiştir artık.  Sizce kimin yüzünden? Tabi ki bu hizmeti anlamsızca engellemeye çalışan ve İmamoğlu’nu itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyet ve anlayış yüzünden. İdrak ve feraset herkeste bulunmuyor işte.