'Sistemin Grevden Haberi Yok!'

Mesleğin verdiği yoğun ve stresli çalışma ortamından mıdır, son yıllarda üst üste yaşadığımız ve sonu iyi gelmeyen olayların verdiği hüzünden kaynaklı problemlerin ruh ve bedenimizde oluşturduğu tahribat dolayısıyla son iki haftada sıklıkla uğradığımız Fethi Sekin Şehir Hastanesi üst üstte sürprizler yapmaya devam ediyor.

'Sistemin Grevden Haberi Yok!'


Günler önce e-nabız üzerinden almaya çalıştığımız ve fakat birkaç ay sonrasına yönlendirildiğimiz randevuyu alamamışken, geçen akşam saat 21,46’da cep telefonumuza gelen, “21.58’e kadar göz randevusu alabilirsiniz” mesajıyla hem sevinmiş hem de sistemin bizi samimiyetle takip etmesinden memnun olmuştuk.

Mesajın gereğini yaptık ve salı saat 10.10 için göz polikliniğinden randevumuzu aldık.

Sabahın dokuza yaslandığı bir demde, önce beyazına yetişmek için koşan kahverengi güzelliğin tatlı telaşını temaşa eyledikten sonra, uzun süre bekleme stresinden kurtulup çok yakın tarihe randevu almanın mutluluğu ve heyecanı ile salı günü Fethi Sekin Hastanesine ulaştık. 

Giderken hem hastane civarındaki vatandaş sayısının azlığı hem de kapalı otoparktaki boş alanlar, bir şeylerin ters gittiğini hissettirdi ama biz yine randevu saatimizi kaçırmama adına heyecanla koştuk poliklinik alanlarına.

Koridorun başında bekleyen bir bayan personel her zamanki naif tutumuyla “size yardımcı olalım beyefendi” deyince göz polikliniğinde randevumuzun olduğunu ve muayene olmak için geldiğimizi söyledik.

Görevli hanımefendi yine aynı naifliği ile “ama doktorlarımız bugün grevde, hasta bakmıyorlar” deyince bizler de “ama madem böyle niçin randevu verildi ki” gibi safça bir cümle ile  tepki verdik.

Gelen naif ve esprili cevap, o an oluşan tüm öfkemizi ve tepkimizi bir anda bitirdi ve tam tersi yüzümüzde tebessüm oluşturmaya yetti. 

Bizleri kızmaktan ve öfkelenmekten  alıp gülmeye iten görevli hanımefendinin cevabı şuydu: “Haklısınız efendim ama sistemin grevden haberi yok ki..”

Gerçekten de sistemin ne doktorların grevinden ne o gün muayene yapılmayacağından haberi vardı. Sistem, “Benden sağlık bekleyen bir  vatandaşım vardı ve bir hafta önce  ona randevu verememiştim. Şimdi yarın boş saatler görünüyor, hemen arayayım ve onu daha çok bekletmeyip sağlığına kavuşturayım” gibi çok insani ve hizmeti önde tutan bir yaklaşım sergilemişti.   Böylesine güzel düşüncelere sahip sistem, nereden bilsin ki doktorlarımız üç gün iş bırakma kararı almış.

 Sistemin bizleri mutlu eden ikinci sürprizini de yarına bırakayım diyorum.