Yeri Belli Oldu mu?

Elazığ'ın en önemli ihtiyaçlarından olan ve sendikaların bir an önce yapılması hususunda kampanya başlattıkları öğretmenevinin nereye yapılacağı sorularının cevabı, İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bir yıkım ihalesiyle ortaya çıktı.

Yeri Belli Oldu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 depremi sonrası tescilli tarihi binasının Millet Kıraathanesi yapılmak üzere Elazığ Belediyesi’ne devredilmesinin ardından yeni yapılacak öğretmenevinin nereye inşa edileceği kamuoyunda tartışılmış ancak yetkililer bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştı. 

Yeri Belli Oldu mu?

 TORAMAN: “ÖĞRETMENEVİ İHTİYACI AÇIK VE NET”
24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ Öğretmenevi hasar almıştı. Depremin ardından Elazığ’a yeni bir öğretmenevi yapılması için talepler oluşmuştu. 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’a yeni bir öğretmen evinin yapılacağını açıkladı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Biz burayı tekrar Fırat Üniversitesi’ne teknik olarak incelettik. Şu aşamada kullanılması uygun görülmüyor. Ciddi manada restorasyona ihtiyacı var. Bununla ilgili belediyemizin bir meydan projesi var. Burada yeni bir öğretmenevi ihtiyacı olduğu çok açık net. Elazığ’a yeni bir öğretmenevi yapılması için yeni çalışmalar, yer tespiti, arsa tespiti yapılmış durumda. Bununla ilgili bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Yeni öğretmenevinin yapılacağı süre uzun olacak. O sürede Alternatif çözüm üzerinde çalışıyoruz. Elazığ’a yakışır geçici de olsa bir hayli mesafe kat ettik. Milli Eğitim Bakanlığı’mızdan kesin onay aldıktan sonra onu da kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Yeri Belli Oldu mu?

SADECE ELAZIĞ’DA YOK
İlimizde bugün itibarıyla öğretmenevinin bulunmaması nedeniyle  eğitim sendikalarını da harekete geçmiş ve kampanyalar düzenlemişti.

Memursen’e bağlı Eğitim Bir-Sen tarafından Elazığ’a yeni bir Öğretmenevi ve Milli Hizmet Binası Yapılması için “Haydi Aziz Şehir Şimdi Sıra Sende Bir İmzanla Destek Ol Bu Şehire” sloganıyla İmza kampanyası başlatılmıştı.

Yeri Belli Oldu mu?

BAHŞİ; “KONUYU BAKANLARA İLETTİK”
Eğitim Birsen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi Deprem sonrası ilgili bakanlıklara öğretmenevi talebinin iletildiğini şu sözlerle dile getirmişti.  “24 Ocak depreminden sonra ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ve Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Bakanlarımıza dosya şeklinde bu taleplerimizi iletmiştir. Gerek basın açıklaması gerek televizyon programlarında ve gerekse siyasi ve bürokratik makamlara talebimiz defalarca iletilmiştir. Girişimlerimiz sonucu şuan da bakanlık yetkililerinin bize ifadeleri Türkiye’de bir Öğretmenevi yapılacaksa bu kesinlikle Elazığ’da yapılacaktır. Öğretmenevi olmayan başka bir il yok sadece öğretmenevi olmayan bir tek il var Türkiye’de oda Elazığ. Sesimizin duyulmasını istiyoruz artık yeter sesimizi duyun. 81 ilimizin tamamında olan öğretmenevini bizim ilimize de yapın.” 

Yeri Belli Oldu mu?

TÜRK EĞİTİM-SEN SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATTI
Yeni bir Öğretmenevi yapılması ile ilgili Kamusen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Elazığ Öğretmenevini Twitter’ da #elazigogretmeneviistiyor hashtagı ile ülke gündemine taşımıştı.

Şehrimizin kanayan yarası olan öğretmenevinin yokluğunu ülke çapında gündeme getirerek hemşehrilerimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olan Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, yaptığı açıklamada şunlara değinmişti:

“Ne yazık ki uzun yıllardır aziz şehrimize yakışmayan bir tabloyla karşı karşıyayız. Hele ki son iki yıldır Elazığ’ımıza yakışmayan eski öğretmenevini bile mumla arar olduk. Diğer il ve ilçelerde öğretmenevleri bir bir yapılıp hizmete giriyorken şehrimizde bu konuda henüz bir gelişme olmamasını üzüntüyle takip etmekteyiz. Ülkemiz genelinde çoğu şehir ve ilçelerdeki öğretmenevleri yenilenmişken hele ki çevre illerimiz yeni öğretmenevi binalarına kavuşmuşken şehrimize yakışır bir öğretmenevinin olmaması hepimizin yüreğini kanatmaktadır. Sizler aracılığıyla bu şehri yönetenlere sormak istiyoruz: Elazığ Öğretmenevi Neden Yok?”

Yeri Belli Oldu mu?

NEREYE YAPILACAK?
Yeni yapılacak öğretmenevinin ne zaman yapılacağı kadar nereye yapılacağı da tartışılırken, İl Özel İdaresi tarafından çıkılan bir yıkım ihalesinde yeni öğretmenevinin yapılacağı yer hakkında ipucu verilmiş oldu.

ESKİ DEVLET HASTANESİ ALANINA MI YAPILIYOR?
Elazığ kamuoyu,  öğretmenevinin nereye yapılacağını tartışırken, İl Özel İdaresi tarafından çıkılan bir yıkım ihalesi, yeni öğretmenevi binasının eski devlet hastanesi yerleşkesi içinde yapılacağına dair ipuçları verdi.

Yeri Belli Oldu mu?

Özel idare tarafından çıkılan ihalede şu bilgiler her aldı: “ESKİ ARAŞTIRMA  HASTANESİ  B  BLOK (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖGRETMENEVİ) BİNASININ HURDA  KARŞILIĞI YIKILMASI VE ENKAZININ KALDIRLMASI İŞİ  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü (Arttırma) ile  ihale edilecektir.”

İhalenin adı ve açıklaması bölümünde Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi ( Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmeneevi) ifadesinin yer alması, Milli Emlakın yeni öğretmenevi binası yapılması şartıyla söz konusu eski devlet hastanesinin önemli bir bölümünü Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesinden kaynaklanıyor.

YER VE KONUM ÇOK UYGUN
İlimizde büyük bir eksikliği hissedilen ve özellikle motel bölümüyle önemli bir ihtiyacı gidermesi beklenen öğretmenevi binasının, şehrin çok uzak ve ulaşımı zor bir alan yerine şehir merkezine yakın, otopark problemi olmayan ve içerisinde çok sayıda yetişmiş ağacı bulunan alana yapılmasının doğru ve isabetli bir karar olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu projenin yapılacak en uygun alanının da eski devlet hastanesi yerleşkesi olduğu görüşünde birleşiyorlar.

BÖLGEYE CANLILIK GETİRECEK
Eski Devlet ve Harput Hastaneleri’nin Fethi Sekin Hastanesi’ne taşınması sebebiyle bölgede mağdur olan esnaflarımız, zaman zaman bu mağduriyetlerini dile getirmiş ve yetkililerden destek istemişlerdi.

Öğretmenevinin;  yeşil dokusu fazla olan, ulaşım ve otopark sorunu bulunmayan, bulvarların kavşak noktasında bulunmasının sağladığı birçok avantaja sahip bir bölge olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu alanın hem öğretmenevinde konaklayacak misafirler hem de sosyal tesislerinden istifade etmek isteyen öğretmenler için büyük imkânlar sunduğunu dile getiriyorlar.

ARSA PROBLEMİ ORTADAN KALKMIŞ OLUYOR
Milli Emlak tarafından Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne öğretmenevi yapılması amacıyla tahsis edilen ve ihtiyaç duyulan araziden çok daha büyük bir alana sahip olunan bu arsa üzerinde öğretmenevi yapılması kararıyla, belki aylar hatta yıllar sürecek arsa arayış sürecinin devreden çıkacağını ve yapılacak proje ile ihale edilip kısa sürede inşasına başlanacağını dile getiren uzmanlar, şehrin öğretmenevi eksikliğini gidermek için bu alana yapılmasının zaman kazandıracağını ifade ediyorlar.