Seçmen Artık Çok Hassas

Bir dostumuzun taziye ziyareti için bir caminin altındaki nezih taziye evindeyiz. Fatiha ve duanın ardından uzun süreden beri görmediğimiz başka bir kadim dostla yan yana oturmak denk geliyor ya da nasip oluyor diyelim.

Seçmen Artık Çok Hassas
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hal hatırdan sonra uzun süreden beri görüşememenin verdiği hasretle kısık sesle sohbet ediyoruz Fatiha aralarında. Tabi söz dönüp dolaşıp seçimlere geliyor.
Seçim merkezli bir kaç kelamdan sonra kadim dostumuz çok farklı bir gerekçeyle partisine kırgın olduğunu söylüyor.
Partimizden, liderimizden ve adayımızdan yana sorun yok ama seçim çalışmaları esnasında siyasilerin yanında gezen ve kendilerini gözümüzün içine sokarcasına en öne atan bazı şahıslar sebebiyle partisine oy vermeyi düşünmediğini söyledi dostumuz. Oysa çok da fanatikti geçmiş tüm seçimlerde
Ona göre parti ve adayda sorun yok ama etrafındaki kamuoyunda kendisinden çok hazzedilmeyen, bırakın oy potansiyeli, kendi ailesinin oyunu bile alamayacak kadar itici,  hem siyasi hem ahlaki hem ticari hem de dava yönüyle toksik ve marazlı isimleri görünce hemen kanal değiştirmekle kalmıyor kendi partimden irrite oluyorum diyerek içini bana açıyor dostumuz.
Ben de bu tepkinin biraz abartılı olduğunu aslolanın parti ve aday olduğunu söyleyerek biraz teskin etmeye çalışıyorum ama ne mümkün. Öyle isimler ve bunlar etrafında yaşanan onlarca olayı bir çırpıda anlatınca benim de artık söyleyecek sözüm kalmıyor ve susmak durumunda kalıyorum.
Bu diyalogdan çıkan sonuç şu ki siyaset biraz da düzgün, ilkeli, dürüst ve temiz  isimlerle değer ve anlam kazanıyor. Bunun zıddının yaşanması ise örnek olayda görüleceği gibi hem partileri hem de siyaset kurumunu halkın gözünde itibarsız kılıyor.
Kısaca seçmenler artık oldukça hassas. Oy verirken çok değişkenli testlere tabi tutuyor siyasileri ve özellikle de etrafta çok gözükenleri. 
Bu durum tüm partiler için geçerli. Halkın bu hassasiyetini umarız partiler dikkate alır.