ORC'nin Elazığ Anketi

31 Mart yerel seçimleri  öncesinde bazı araştırma şirketleri tarafından  anket çalışmaları yapılıyor.

ORC'nin Elazığ Anketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu anketlerin bir kısmı siyasi partiler tarafından yaptırılırken bazı anketler ise araştırma şirketlerinin seçimlerin nabzını tutup sonuçlarını yakalamaya çalışıp seçim akşamında sandıkta oluşacak rakamlara yaklaşmaya yönelik mesleki kariyer ve saygınlık ile güvenirlik algısını oluşturmaya yönelik ticari algı oluşturmaya yönelik bir pekiştireç olarak görülüyor.

 Bu kapsamda bugüne kadar iki anket çalışması gördük. Birinin sonuçları kamuoyuna açıklanmamış  olsa da biz anketi gördük ve sahayı yansıtan bir araştırma olarak yorumladık.
Son anket ise ORC’den geldi.

“Yerel Yönetimler Araştırması/Elazığ” başlığıyla yayınlanan ankette Elazığ ilinde yaşayan seçmenlere, "Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltilmiş.

Buna göre ankete katılanların yüzde 36.1 Ak Parti ve Şahin Şerifoğulları derken, yüzde 24.6 oranında ise CHP’nin adayı Coşkun Çağlar Duran demiş. 

Bunu yüzde 11.9 ile YRP adayı Faruk Septioğlu takip ederken bu ismi yüzde 11.5 ile MHP adayı Murat Aygen izlemiş.

Ankette kararsızlar yüzde 7.4 olurken yüzde 5.5 ile İyi Parti adayı Burak Özgül sonda yer almış. Diğer partilerin toplam oyu ise yüzde 3.0’de kalmış.

Anket ne zaman yapıldı kimlerle ve hangi yöntemle yapıldı açıklanmamış ama bizlerin geçtiğimiz gün yine bu köşelerde dile getirdiğimiz gibi bu ankette de zirvede sorun yok.

Ak Parti’nin en yakın takipçisi olan CHP, kalan 18 gün içinde bu açığı kapatır mı ya da sahada daha etkin ve profesyonel argümanlarla yer alır mı bilmiyoruz ama ankete göre seçimlerin favori partilerinden biri de CHP.

CHP’nin var olan bu potansiyelini yukarı çekmek amacıyla 14 Mayıs seçimlerde 72 bin oy alan ve halkın muhalefet siyasetinden memnun olduğu CHP Milletvekili Gürsel Erol’un, sahaya etkin olarak inmesiyle bu tablonun CHP lehine gelişeceğini dile getiren siyasi gözlemciler, Erol’dan son iki hafta içinde böylesi bir hamlenin geleceğini  ve dengelerin değişebileceğini ifade ediyorlar.