Partilerin Bayrak Yarışı

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde adayların çalışmaları devam ederken gençlik kolları ve ekiplerin bayrak yarışları da büyük bir rekabet içerisinde devam ediyor.

Partilerin Bayrak Yarışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Merkez ve çevre mahallelerinde afiş ve en çok bayrak asma rekoru tartışmasız MHP’ye ait.

Sadece şehir merkezinde değil çevre yolları, mahallelere giden bulvarlar, cadde ve sokaklarda açık ara MHP’nin üstünlüğü görülüyor. MHP gençlik kolları ve Ülkü Ocakları, afişleme çalışmasında yaratıcı  ve orijinal fikirleriyle de dikkat çekiyor. Mevcut direk, ağaç ve uygun alanlara afişleme çalışması gerçekleştiren MHP’li gençler, kendi icatları bazı aparat ve küçük dokunuşlarla afişleme çalışmalarında adeta destan yazıyorlar.

MHP’nin ardından afiş anlamında sahada en çok görünen parti ise CHP. CHP hem şehir merkezinde hem de dış mahallelerde parti bayrakları ve aday resimleriyle görünür olma yarışında ikincilik koltuğuna oturmuş durumda.

Afişlemede üçüncü parti ise Ak Parti. Aslında bir hafta öncesine kadar Ak Parti afiş ve bayrak anlamında şehirde yok gibiydi. Son bir hafta içinde atağa geçen Ak parti bu eksikliğini gidermek amacıyla hummalı bir çalışma yaptı. Bu çalışmalara rağmen Ak Parti açık hava materyallerinde üçüncü durumda.

Bayrak ve afişlerde dördüncü parti Yeniden Refah Partisi. Bu parti de Ak parti gibi son hafta içinde atağa geçti. Birçok alanı diğer partilere kaptırdığı için boş kalan mecralara yerleşerek açığı kapatmaya çalışıyor.

Saadet Partisi parti bayrakları asmak yerine adayın dev posterlerini şehrin değişik bölgelerine asmayı tercih etmiş durumda. Saadet partisi, belli ki parti kurumsal kimliğinin aldığı zararı ve kaybettiği itibarı,  adayın özel yetenek ve siyasi söylemleriyle kapatmaya çalışıyor.

İyi Parti de son günlerde atağa geçen partiler arasına girmeyi başardı.

HÜDAPAR, hem sesli yayın araçları hem de afişleme çalışmalarıyla öne çıkmaya çalışsa da görünür olmada sonlarda yer alıyor.

DEM ise sadece belirli bölgelerde afiş ve bayrak asmakla yetinmiş durumda.

Tüm bu çalışmalar ve masraf, karasız seçmenleri etkilemek ve partilerine oy vermeye yönelik yapılıyor. Etkili olur mu? 31 Mart akşamı göreceğiz…