Elazığ'da Arkadaşları Okan'ı Unutmadı

Geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden Okan Aydemir için arkadaşları bir araya gelerek onu anmanın yanı sıra engellilerin çözülmesini beklediği sorunları dile getirdiler.

Elazığ'da Arkadaşları Okan'ı Unutmadı

Elazığ’da geçtiğimiz pazartesi günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybeden Elazığ’ın sevilen simalarından Okan Aydemir’i arkadaşları unutmadı. Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde bir araya gelen bir grup arkadaşı Okan için Fatiha okuyup dua etti ve onunla ilgili anılarını anlattılar. 

Engelli bireylerden Suat  Çiçek  “ Okan’ı yıllardır tanıyordum. Benim can ciğer kardeşimdi. Hiçbir zaman ondan incinmedim. Ne zaman yanında olsam beni güler yüzüyle karşılardı. Ortam kötü olsa da o yumuşatırdı. Ailesini de tanıyorum. Ona öldü demiyorum o benim daima kalbimde olacaktır. Rabbim mekanını cennet etsin. Engelliler olarak çözülmesini istediğim bir sorunumuz var. Öncelikle böyle bir mekanı bize tahsis eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum.  Ankara’ya giderken havalimanına bırakılmam için ricada bulunmuştum. Başkanımız sağolsun geliş gidişlerde engelsiz aracımızla beni havalimanından almalarının yanı sıra uçak biletimi de aldırdı.  Engelliler olarak çalışmaları beğeniyorum. Sayın başkanımızdan isteğim belediye otobüsleri duraklara tam yanaşsınlar ve akülü aracımızla kolay bir şekilde otobüslere binelim.  Doğukent’te oturuyorum. Bizim kaldırımlarımız yüksek çıkamıyoruz. Bu konuda şoförler biraz daha özen gösterirlerse çok memnun olurum” diye konuştu.

Elazığ'da Arkadaşları Okan'ı Unutmadı

Programı organize eden Şehrül Aziz Elaziz Sesimi Duyan Var Mı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş “ Okan Elazığ’da çok sevilen bir insandı. Azmiyle birçok kişiye örnek oldu. Vücut olarak eksikti ama; çoğu kişiden daha tamdı. Çünkü yararlı gördüğü hiçbir aktiviteyi kaçırmazdı. Okan bizim canımızdı. Okan’ı kaybettik ama o bizim kalbimizde yaşıyor” diye aktardı.

Elazığ Belediyesi’nin engelli bireyler ilgili yapmış oldukları çalışmalardan dolayı memnun olduklarını dile getiren engelli bireylerden Ahmet Kara “Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları, bizim hep yanımızda her türlü istediğimizi geri çevirmeden yerine getiriyor.  Gittiğimiz birçok kurumda da engelli bir değil insan olduğumuzu bize hissettiriyorlar.  Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Okan’a gelince Okan içimizde bir parçaydı. Rabbim erken aldı yanımızdan her yere koştururdu. Büyüklerimizde onun cenazesinde bulunarak onu yalnız bırakmadılar. Bu beni çok mutlu etti” diye kaydetti.

Elazığ'da Arkadaşları Okan'ı Unutmadı

Sema Demirelli ise “Okan çok hoş bir arkadaşımızdı. Erken yaşta aramızdan ayrıldı gitti. Yokluğu bizi sarstı. Ben Okan’ın cenazesinde şunu gördüm. Gerçekten engellilere değer veriliyormuş. Belediye başkanımız, Ak Parti il başkanımız yoğun bakımda gelip sordular. Bu bizim için paha biçilmez bir değerdi. Cenazesinde gelip görünce gerçekten bize değer veriyorlarmış.  Milletvekilimiz Gürsel Erol da gelmişti çok mutlu oldum. Biz engelliler olarak eskiden evimizde diğer odaların değişimini görmezken şu anda bütün şehrin değişimini görüyoruz” diye ifade etti.

Elazığ'da Arkadaşları Okan'ı Unutmadı

Konuşmaların ardından arkadaşları Okan Aydemir’in ruhu için Fatiha okuyarak dua etti.