Organize Kötülük

Ülke olarak spekülatif haberlere balıklama atlama gibi bir özelliğimiz var. Hele bu haberler olumsuzluk içeriyorsa daha bir karşılık buluyor bizde.

Organize Kötülük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" iddiası her zamanki gibi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Her ne kadar haberleri kesin bir dille yalanlayan İletişim Başkanlığı "Böyle bir rapor kesinlikle yoktur. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası, bahse konu haberlerle ilgili piyasa bozucu bilinçli eylemden dolayı suç duyurusunda bulunacaktır" açıklamasında bulunsa da yeterince inandırıcı olmamış olacak ki  Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu hakkında konuştu ve  "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye gibi ekonomisi sağlam temellere oturmayan ülkelerde bu tür söylemler, ekonomiye olumsuz zarar verme gibi bir potansiyeli barındırıyor. Kaldı ki farklı bir şey söyleme ya da muhalefet etme saikiyle  de olsa böyle olumsuzlukları sıralanmasının bu ülkeye ne faydası olacak ki?.

Bu söylemleri ortaya atanlar da bu ülkenin vatandaşı olduğuna ve artan döviz fiyatlarından kendileri de olumsuz etkileneceğine göre böylesi şom ağızlılık ve felaket tellallığının amacı ne olabilir ki?

Bugün siz oturduğunuz yerden ülkenin en çok kar eden bir firması için “battı batıyor” derseniz ve bu hızlı bir şekilde yayılırsa o şirket batmasa bile ciddi bir ekonomik krize girer. Ekonominin doğası böyle. Sermaye ve ülke ekonomileri rutubetten nem kapacak bir hassasiyet taşıyor.

Sırf seçimlerin kaderine etki etmek ve muhalefet yapma adına ülkenin ve halkımızın zarar görmesini istemek ihanet ve organize kötülüktür.