Sivrice ve Karakoçan'da Kıyasıya Yarış

Geçtiğimiz gün  Palu ve Kovancılar ilçelerindeki son siyasi atmosferi yansıtmıştık.  Bugün de Sivrice ve Karakoçan ilçelerimizdeki son durumu değerlendirelim istiyoruz. 

Sivrice ve Karakoçan'da Kıyasıya Yarış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice, 2019 yılından beri MHP’li Belediye tarafından yönetiliyor. 24 Ocak 2020 depreminin merkez üssü olan Sivrice, yerle bir edilip yeniden inşa edilmişti.

Bu süreçte Belediye Başkanı Turgay Gündoğan’ın katkısı olduğu gibi bu konuyla en çok ilgilenen ve yeniden yapılanma konusunda en çok gayret edenler geçmiş dönem Ak Partili milletvekilleri olmuştu.

Her ne kadar yapıların konumlandırılmaları, dar sokak ve kör cephelerin çok olması eleştirileri ile iş yeri sahiplerinin uzun süre iş yerlerini  teslim almaları gibi sorunlar olsa da yeni bir Sivrice oluşturuldu ve göle nazır konutlar ilçeye çok yakıştı.

Bu süreçte Belediye Başkanı Gündoğan, ilçeye çok önemli bir spor kompleksi kazandırdı ve törenle hizmete açtı.

MHP, 31 Mart seçimlerine mevcut başkan Turgay Gündoğan’la gidiyor.

Ak Parti’ye çok sayıda müracaat olduysa da  parti  Fethi Atagün isminde karar kıldı.

Atagün ismi anketlerde mi çıktı yoksa bölge milletvekilinin ve il teşkilatlarının kararıyla mı aday olarak gösterildi tartışmaları devam ederken, Sivrice’de geçmişte Ak Parti’den Belediye başkanlığı yapan Ebubekir Irmak, Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu.

Bu tablo Ak Parti’ye  gidecek oyların bölünmesini getirebileceği gibi MHP’nin seçimleri yeniden kazanmasını daha kolay kılabilir.

Her üç adayın da iddialı olduğu yarışta ibre şimdilik MHP’den yana görünüyor.

Ak Partinin aday belirlemede en çok zorlandığı ilçelerden biri de Karakoçan oldu. Mevcut Başkan Ayhan Akbaba’nın aylar öncesinden aday olmayacağına yönelik açıklaması çok sayıda aday adayının çıkmasını getirdi.

Ak Parti,  tüm bu isimler arasından, mevcut Başkan Ayhan Akbaba’nın akrabası olan ve  Genel Merkezde aynı dünya görüşlü mahallesinin sakinleri olmasıyla öne çıkan isimlerin de referansıyla Mustafa Aydın isminde karar kılındı ve aday olarak açıklandı.

Bu gelişmenin ardından geçmişte, iki dönem Karakoçan’da başarılı bir belediye Başkanlığı yapan Nurettin Arslan, Yeniden Refah Partisi adayı oldu.

İlçede güçlü bir tabana sahip olan DEM ise Karakoçan’da  Cafer Oğur ve Songül Düzgün eş  başkan adaylarıyla seçimlere giriyor.

İlçede yarış; Ak Parti, Yeniden Refah Partisi ve DEM arasında geçecek gibi görünüyor.

Her üç partinin de oylarının birbirlerine yakın olduğu ifade edilirken ipi göğüsleyen partinin YRP olacağını ifade edenler çoğunlukta. Buna karşın Ak Partinin yeniden kazanacağını ifade edenler de yok değil. 

 DEM’in ciddi bir oy alsa da bunun seçimi kazanacak bir seviyeye çıkmasının zor olduğu dile getiriliyor.

Kısaca ilçelerdeki seçim heyecanı ve temposu oldukça yüksek.