Nerede Selahaddinler?

İsrail terör devletinin dünyanın gözü önünde Mescid-i Aksa'da Filistinlilere ateş etmesine hem dünya hem de İslam dünyası duyarsız kalmaya devam ediyor.

Nerede Selahaddinler?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya saldırıları ve yüzlerce Filistinlinin yaralanmasının ardından ve fanatik Yahudilerin baskın çağrıları sonrasında Filistinliler nöbete başlamış, İsrail askerlerinin sert müdahaleleriyle karşılaşmıştı. 

Saldırılarda 305 kişi yaralanırken, Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani ise Harem-i Şerif'in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısı yaptı.

ERDOĞAN’IN  TELEFONU
Sık sık Filistin halkının yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmelerde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

YANINIZDAYIZ 
Erdoğan, İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

DÜNYAYA ÇAĞRI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı, İslam ülkeleri ve tüm dünyayı etkili şekilde harekete geçmeye davet etmişti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı İsrail'in Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

KANAYAN YARAMIZ KUDÜS
Kor ateşlerde yanan, 
Kanayan yaram Ey Kudüs. 
Kollarında, çileler eriten, umudu büyüten Ey Kudüs. 
Ellerinde acıyı yoğuran, sevdayı doğuran Ey Kudüs. 
Kudüs, ey Kudüs, 
Tel örgüler altında,  Bekleyen sevdam Ey Kudüs.
Ey Kudüs! Ey Peygamberler kokusu! Ey yerin göklere en yakın avlusu!
Selahaddin Eyyûbinin “Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki.  Allah’ın evi esaret altındayken, Selahaddin nasıl kendi evinde yatar?  dediği Kudüs..
Şarkın en sevgili sultanı olarak bilinen Selahattin Eyyubi’nin ruhuyla Kudüs hassasiyetini bugün bu meydanda gösteren ve tüm dünyaya yüksek bir sesle haykıran yürekli ve dik duruşlu insanlar nerede?
Tarihin her döneminde İslam coğrafyalarındaki yaralara derman olan, çare olan, onların hissiyatını ve acılarını paylaşan vicdanlı insanlar hüzünlü..
Mübarek beldelerimizi korumanın imkân değil, iman meselesi olduğuna inanan vicdanlı ve inançlı insanların tek sığınağı dua.

ELAZIĞ KUDÜS’TÜR KUDÜS ELAZIĞ
Mekke, nasıl bizim iddiamızsa, Medine, nasıl bizim davamızsa, Kudüs de bizim bitmeyen duamız, 
Elazığ Kudüstür,  Kudüs Elazığ…
Kudüs, bugün her müminin önünde bir sınav kâğıdıdır.
Bu sınav her müminin olduğu gibi İslam dünyasının da önündeki sınav kağıdıdır..
Aslında Kudüs bütün insanlığın ve dünyanın sınavıdır.
Yıllar önce üstat Necip Fazıl; 
Peygamberlerin en kutsal sırlara eriştiği Kutsal Kudüs, İslam âleminin kanayan yarası, insanlığın utanç tablosu oldu. Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim! Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim” diyordu ya.. Bizler de bu gün bu duygulara ilaveten diyoruz ki, “Kudüs’e İsraillin Başkenti diyenin yüzüne tükürelim.

SELAHATTİN’İN RÜYASI
Kudüs bizler için Selahaddin’in rüyası, Kanuni’nin mirâsı, Abdülhamid’in davasıdır. Kudüs, İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası, meşru sancağı, manevi tacıdır.
Kudüs; Filistin davası değil, kıble davasıdır. Bu ümmetin cihad kalbi kıyamete kadar Kudüs’ün eteklerinde atacaktır.

KUDÜS KIBLEMİZDİR
Mescid-i Aksa ve Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Peygamberler şehridir. Tüm âlem-i İslam'ın gözbebeği, insanlığın ortak mirasıdır. Bizler, tüm ülkede olduğu gibi bu aziz şehirde de İsrail işgali bitene ve ABD yönetimi kararından dönene kadar Kudüs mücadelemizi sürdüreceğiz.

UMUTSUZ DEĞİLİZ
Asla umutsuz değiliz..  Umutsuz da olmayacağız.. Müslümanlar asla çaresiz değildir. Güçsüz değildir. İman varsa imkân da vardır. 
Tarihin her döneminde en zor şartlar altında bile hakkı tutan, haklının yanında yer alan bu ruh ve bu millet olduğu sürece bizi kimse susturamaz ve durduramaz..
Elazığ’dan, aziz insanların, ümmet noktasında duyarlı olan siz güzel insanların yaşadığı bu şehirden bütün dünyaya haykırıyoruz.
Mescid-i Aksa ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Harem-i Şerif ebediyete kadar Müslümanlara kadar ait kalacaktır.